Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 16 mei 2009    Evangelie van 2009-05-16
 titelMaria, Moeder van Troost
beschrijvingHoeveel mensen lopen niet met de pijn van een groot gemis in hun leven. Je hoort het zeggen: tijd heelt alle wonden... Ach ja, het is al lang geleden, toch ... Het leven gaat door!! Dat kan best zo zijn, maar verdriet is niet zomaar weg. Het kan je overkomen dat je met de jaren méér gaat voelen dat je je kind, je lieve man, je zus, je goede vriend, je .... zo mist.

Bij Maria ter Nood mag je komen zoals je bent. Hier hoeft niemand zich groot te houden en verdriet praten we niet weg. Maria huilt zelf als ze haar dode kind op de schoot heeft. Ze wist het, het was haar bij zijn geboorte al gezegd: een zwaard zal je hart doorboren. Zij was een sterke vrouw, vol geloof en niet zonder vrienden maar we weten van haar dat ze attent was op de noden van anderen. Bij haar kun je terecht: met veel of weinig woorden. Velen ervaren dat zo: in Lourdes, in Kevelaer, in Heiloo.

De derde zaterdag in mei is de dag in Heiloo voor mensen die troost zoeken maar ook een schouder, een steun en begrip voor elkaar willen zijn. Op deze dag maken we van de Genadekapel een monument, een Monument van Troost. Rond de bron is ruimte om iets heel persoonlijks op te hangen of neer te leggen: een foto, een speeltje, een voor jou kostbaar aandenken. We maken van de Pergola voor de Kapel een plaats van herinnering, we richten door onze aanwezigheid een monument op van liefde die niet vergaat en door geen tijd van ons wordt afgenomen.

Maria van Troost, zaterdag 16 mei: vanaf 11.00 uur gelegenheid om iets op te hangen of neer te zetten in de Pergola rond de bron.
12.00 uur: Eucharistieviering in de Bedevaartkapel met medewerking van Joke Oud
14.30 uur: Marialof en lichtprocessie naar de Genadekapel: zegening van Heiloowater en uitreiking daarvan
De trein stopt om 11.06 en 16.06 uur.

info(072) 505 12 88
locatieOLV ter Nood
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl