Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 11 mei 2009    Evangelie van 2009-05-11
(Sint Mamertus)
 titelArcheologische vondsten in Goes
beschrijvingArcheologe Nathalie van Jole, werkzaam bij de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland, verzorgt op maandagavond 11 mei 2009 een lezing in het Historisch Museum de Bevelanden aan de Singelstraat 13 te Goes over recente archeologische vondsten in en rond Goes. Geïnteresseerden worden vanaf 19.30 uur in het museumcafé ontvangen, waarna om 19.45 uur de lezing zal beginnen.

Voor vrijwilligers en vrienden van het museum is de lezing gratis, introducés en niet leden betalen € 5,- pp.

Archeologisch gezien was 2008 een heel goed jaar voor de gemeente. Zowel in de binnenstad als daarbuiten werden sporen gevonden, die weer nieuwe puzzelstukjes vormen voor de geschiedschrijving van Goes.
De vondsten werden gedaan bij graafwerkzaamheden bij de Grote Kerk, op industrieterrein De Poel, de wijken Ouverture/Aria en Mannee.

Nathalie van Jole gaat in op de onderzoeken naar deze Goese vondsten en vertelt ook meer in het algemeen over archeologiebeleid. Omgaan met archeologie geeft altijd dilemma’s. Aan de ene kant is het kostbaar als (bouw)projecten stilgelegd worden, aan de andere kant is het vaak zo dat de kans om iets te vinden niet zo snel terug komt. De ene keer zal beslist worden om de sporen met rust te laten en weer toe te dekken, in een ander geval komen de sporen beschikbaar voor onderzoek en tentoonstelling in musea.

Als u de lezing wilt bijwonen, graag even vooraf aanmelden bij het secretariaat van het museum secretariaat@hmdb.nl of via telefoonnummer (0113) 22 88 83. Het nieuwe auditorium biedt plaats aan 50 personen. U kunt natuurlijk ook zo komen, maar vol is vol.

info secretariaat@hmdb.nl
(0113) 22 88 83
locatieHistorisch Museum de Bevelanden, Singelstraat 13
plaatsGoes (Zeeland)
postcode44
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl