Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 31 mei 2009    Evangelie van 2009-05-31
(1e Pinksterdag / Maria bezoekt haar nicht Elisabet)
 titelBedevaart 'Onzen Dag'
beschrijvingHet dorp Elshout is een druk bezocht pelgrimsoord in De Langstraat. Tijdens de meimaand trekken duizenden pelgrims ter bedevaart naar Onze Lieve Vrouw van Elshout, de Wonderbare Moeder genoemd. Het hoogtepunt is de laatste meidag die in Elshout bekend staat als ‘Onzen Dag’.

Dit jaar valt ‘Onzen Dag’, 31 mei, op Eerste Pinksterdag. De afsluiting van de meimaand met de jaarlijkse processie zal daarom op deze Pinksterzondag beginnen om 10.30 uur in de kerk. Aansluitend is er een openluchtmis bij de Mariakapel. De Eucharistieviering in Drunen komt op deze zondag te vervallen.

De werkgroep Mariabedevaart, pastores, kosters, koren en vele vrijwilligers zijn er klaar voor. Iedere gelovige, iedere zoekende, iedere behoeftige is van harte uitgenodigd om een kaars op te komen steken bij de moeder van Jezus, de Wonderbare Moeder.

Voor meer informatie (0416) 372 215 of www.parochiedrunen-elshout.nl

info(0416) 372 215
www.parochiedrunen-elshout.nl
locatieOnze Lieve Vrouw van Elshout, Kapelstraat
plaatsElshout (Noord-Brabant)
postcode51
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl