Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneermaandag 4 mei 2009    Evangelie van 2009-05-04
(Nationale dodenherdenking)
 titelHerdenkingsconcert in Soest
beschrijvingOp maandagavond 4 mei in aansluiting op de Dodenherdenking, kunnen muziekliefhebbers uit Soest en wijde omgeving om 20.45 uur in de Kerk van de H. Familie getuige zijn van een uitvoering van de indrukwekkende liederencyclus ”Der Fiedler vom Getto” voor sopraan, alt, fluit en strijkorkest. De cylcus werd over een reeks jaren geschreven door Maarten Kooij naar aanleiding van de bevrijdingsdag 1998 en is gebaseerd op teksten van Joodse dichters, geschreven tijdens de Holocaust.

De laatste keer dat deze liederen werden uitgevoerd, was op de 80ste
verjaardag van Maarten Kooij op 19 mei 2007, in de Domkerk te Utrecht in aanwezigheid van ruim 1000 toehoorders, die diep onder de indruk waren van de zeggingskracht van tekst en muziek.

Maarten Kooij werd reeds lang geleden getroffen door gedichten, die tijdens de holocaust door Joodse dichters zijn geschreven. De Joodse poëzie heeft uit de aard der zaak een eeuwenlange traditie. Veel poëzie werd in het zogenaamde ”Jiddisch” geschreven.

Hij koos de liederen van vereenzaming en van hoop. Van de traan en een lach en werd in de muzikale taal geïnspireerd door de Oost-europese volksmuziek.

De uitvoerenden zijn: Susanne Weide, sopraan; Marianne Ketel, alt, Hanneke Provily fluit; Kees Paassen, vioolsolo; Maarten Jansen, cellosolo en het strijkersensemble ”Kooij en Consorten” onder leiding van Maarten Kooij.

Datum: maandag 4 mei, 20.45 uur
Plaats: Kerk van de H. Familie, Willibrordusstraat, Soest

info
locatieKerk van de H. Familie, Willibrordusstraat
plaatsSoest (Utrecht)
postcode37
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl