Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 3 mei 2009    Evangelie van 2009-05-03
 titelByzantijnse spiritualiteit in liturgie
beschrijvingZondag 3 mei zijn er drie aantrekkelijke activiteiten op Eikenburg. Allereerst is er de Byzantijnse Goddelijke Liturgie van de H. Johannes Chrysostomos om 11.00 uur in de kapel van de Broeders van Liefde op Eikenburg, Aalsterweg 289. Direct daarna is er een welkom aan bezoekers die nader kennis willen maken met deze liturgie, de iconen en de iconostase; er is voor hen uitleg en bezichtiging. Daarnaast is er in de aula een tentoonstelling van huisiconen van de iconenschilder Gerard Hanssen en enkele metalen huisiconen tot 14.00 uur. De ‘Gemeenschap van de Alheilige Moeder Gods Gruzinskaja’ draagt zorg voor de organisatie. Deze gemeenschap maakt deel uit van de Rooms-Katholieke kerkprovincie van Nederland.

Deze liturgie uit de 3de eeuw draagt nu nog de zuivere spiritualiteit van de eerste Christenen van het Oost-Romeinse Keizerrijk. De iconen en de iconostase zijn de meest bekende manifestaties van deze oude liturgie. Deze liturgie draagt alle rijke pracht van een keizerlijke plechtigheid. Kenmerkend voor deze liturgie is de eerbied voor de hoge Heiligheid van de Heer. Het vierstemmige Slavisch-Byzantijnse koor zingt.

infoGemeenschap van de Alheilige Moeder Gods Gruzinskaja.
Frank Dankloff
(0497) 382 268
Harrie Lamers
(0499) 425 170
(06) 229 207 24

www.pokrof.nl
locatieKerk in Eikenburg, Aalsterweg 289
plaatsEindhoven (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl