Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 5 juli 2009    Evangelie van 2009-07-05
 titelFeestelijke heropening Kapel Ter Hulpe
beschrijvingMariale bedevaartsplaats te Esen-Diksmuide (West-Vlaanderen)

Met onze opgerichte VZW kapel OLV ter Hulpe Esen in 2007 willen we onze kapel OLV ter Hulpe terug plaatsen op de kaart van de Mariale bedevaartsplaatsen.

Vroeger was de kapel een goed bezocht bedevaartsoord en dit ieder jaar met als hoogtepunt de noveen van 2 juli tot en met 10 juli. Maar het aantal bedevaarders die de kapel bezochten, verminderde steeds...

Tot iemand van het dorp (nu de voorzitter van onze VZW) de bedevaartskapel en OLV ter Hulpe zeer genegen kwam en besloot om met een ploeg jonge mensen de kapel te restaureren en er terug alle mogelijkheden aan te bieden tot de verering van OLV ter Hulpe.

Na een grondige restauratie van de kapel in de afgelopen 2 jaar is het resultaat nu af. Op zondag 5 juli gaan de poorten van de kapel weer open voor de bedevaarders. Het belooft voor de toekomst want de interesse, de bezoeken, het aantal kerkgangers tijdens de noveen van 2008, ... gaan terug de stijgende lijn in.

Op zondag 5 juli plant onze VZW een processie vanuit onze parochiekerk naar de kapel om dan de kapel terug plechtig open te stellen.

info kapelterhulpe@hotmail.com
www.kapelterhulpe.be
locatie
plaatsEsen-Diksmuide (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl