Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 9 mei 2009    Evangelie van 2009-05-09
 titelOrgeldag Noord-Nederland
beschrijvingOp 9 mei 2009 reizen mensen uit het hele land naar Noord Nederland om gebruik te maken van de mogelijkheid één of meerdere orgels te bespelen in de “Orgeltuin van Nederland”. Sinds 1977 is het aantal deelnemers steeds uitgebreid en ieder jaar weer blijkt dat deze dag een succes is waaraan veel (amateur) organisten deelnemen.

Nieuw voor 2009 zullen in ieder geval zijn: het in 2008 gerestaureerde Hinsz-orgel in de kerk van Zandeweer, het Steendam-orgel in de Gereformeerde kerk “De Opgang” in Hoogeveen en het orgel in de PKN- (voormalig HK) kerk van Metslawier. Ook het Hinsz-orgel in Midwolda (Oldambt) is in 2009 beschikbaar voor deelname.

In de stad Groningen is dit jaar helaas het orgel van de Nieuwe Kerk niet beschikbaar. Wel is het koororgel in de Martinikerk beperkt beschikbaar en doet het orgel van de Pelstergasthuiskerk dit jaar ook mee. Het pas gerestaureerde Valckx & van Kouteren-orgel in de Oosterkerk van Groningen is voor dit jaar ook aangemeld.
Ook zijn in ieder geval de orgelmakerijen Mense Ruiter te Zuidwolde, en Van der Putten te Finsterwolde te bezichtigen.

Een volledig overzicht van de meer dan honderd te bespelen orgels kunt u ook vinden op de website: www.hinszorgelleens.nl

”Sp(e)elregels”:
- De speeltijd per deelnemer is een half uur.
- Van 10.00 tot 16.00 uur zijn de kerken te bezichtigen en de orgels te bespelen.
- In principe is het bespelen van de orgels voor iedereen mogelijk. Men dient zich echter te realiseren dat orgels instrumenten zijn waarmee voorzichtig moet worden omgegaan. Er wordt dan ook verzocht de wijze van bespelen op de orgels af te stemmen.
- Voor het bespelen van één of meerdere orgels gedurende 30 minuten is opgave, uitsluitend telefonisch, (aanmeldingen per e-mail worden niet in behandeling genomen) mogelijk op woensdag 22 april t/m vrijdag 24 april 2009 's avonds tussen 19.00 en 21.00 uur bij de Stichting Hinszorgel Leens. Tel.: (0595) 571677.
- Door het noemen van de nummers van de orgels die u wilt bespelen, bevordert u een vlotte(re) afhandeling.
- Na aanmelding ontvangt iedere speler een bevestiging van de afgesproken speeltijden. De dispositie van de orgels zijn te vinden op de website van de Stichting Hinszorgel.
- Per bespeler wordt een bijdrage gevraagd van € 10,--, ongeacht het aantal orgels dat men wil bespelen. Op vertoon van het bewijs van deelname krijgen de deelnemers aan de Orgeldag Noord Nederland een korting van € 2,-- op de toegangsprijs voor het middagconcert om 17.00 uur in Leens dat dit jaar wordt verzorgd door Leonore Lub, organiste te Noordbroek.

infowww.hinszorgelleens.nl
locatie
plaatsDiverse
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl