Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 22 maart 2004    Evangelie van 2004-03-22
 titelDe Kerk en solidariteit
beschrijvingDe H. Liduina en O.L. Vrouw van de rozenkranskerk te Schiedam houdt een aantal bezinningsavonden. Op 22 maart zal mgr. A.H. van Luyn s.d.b., bisschop van Rotterdam, een inleiding houden over: ‘De kerk en haar inzicht in solidariteit’.

De avond begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur.

Onze planeet is onrustig... grote rampen van allerlei aard eisen veel slachtoffers, evenals oogstvernietigende weersomstandigheden en rampzalig om zich heen grijpende dodelijke ziekten.
Dat alles maakt mensen angstig. Men zoekt naar medeleven en, samen met lotgenoten vindt men wat troost, wat solidariteit in stille tochten, herdenkingsvieringen, dikwijls met zelfbedachte rituelen. Maar altijd blijft diepe machteloosheid voelbaar om werkelijk iets ten goede te doen keren.
De Kerk reikt hiertoe een diepe visie aan: Zij kent een geestelijk ‘internet’ waarop iedereen voor ieder ander werkelijk bereikbaar is en biddend kan steunen op: ‘de Gemeenschap der heiligen’. Daarin is een meedragen mogelijk op een niveau dat iedere andere vorm verre overtreft. En zo staan ook de ‘kleinen’, de niet-invloedrijken niet machteloos maar kunnen positief bijdragen aan meer leefbaarheid, meer vrede in de wereld....
Monseigneur Van Luyn is zeer betrokken bij het thema ‘solidariteit’ dat samen met spiritualiteit en soberheid - behoort tot het bisdombeleid van Rotterdam.

infoConny Streep (010) 426 82 62
locatieparochiecentrum Wilgenburg, Land van Ris te Schiedam, achter de kerk
plaatsSchiedam (Zuid-Holland)
postcode31
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl