Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneermaandag 27 april 2009    Evangelie van 2009-04-27
 titelSterre der Zee: plaatsing torenspits
beschrijvingOp maandag 27 april, om 12 uur, wordt de spits van de Onze Lieve Vrouwebasiliek door een bouwkraan op de toren teruggeplaatst.

Na een maandenlange restauratie van de noordertoren van de Onze Lieve Vrouwebasiliek van Maastricht kan nu eindelijk de spits weer op de toren geplaatst worden. De torenspits is de afgelopen maanden op het Onze Lieve Vrouweplein door vaklui geheel opnieuw gebouwd en door een dakdekkersbedrijf bekleed, en wordt op maandag 27 april, om 12 uur, met een zware bouwkraan op de toren teruggeplaatst. Daartoe wordt het Onze Lieve Vrouweplein voor alle verkeer afgesloten, en wordt er een speciale oprit voor de bouwkraan aangelegd.
In aanwezigheid van vele genodigde burgerlijke en kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders zal het gebeuren met enige plechtigheid omlijst worden. Na het uitspreken van een zegenbede door mgr. A. Kurris, pastoor van de Onze Lieve Vrouwebasiliek, het bijzetten in de toren van een oorkonde, bouwtekeningen en een herdenkingspenning zal de torenspits gezegend worden. Daarna wordt het gevaarte met behulp van een bouwkraan, en onder klaroengeschal, op zijn definitieve plek gehesen.

infowww.sterre-der-zee.nl
locatieOnze Lieve Vrouwe basiliek
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl