Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 4 mei 2009    Evangelie van 2009-05-04
(Nationale dodenherdenking)
 titelHerdenkingslezing Jan Paul Schutten
beschrijvingNet als voorgaande jaren draagt de Universiteit Utrecht bij aan een actuele vorm van herdenken. Na de dodenherdenking op het Domplein om 20.00 uur, laat Studium Generale kinderboekenschrijver Jan Paul Schutten aan het woord.

Jan Paul Schutten zal het belang van herdenken benoemen vanuit zijn visie als schrijver en 'amateurhistoricus'. Herdenken is volgens de schrijver tegenwoordig belangrijker dan ooit.

De geschiedenis herhaalt zicht regelmatig, en daarom is het belangrijk niet dezelfde fouten te maken. Juist vanuit het persoonlijke verhaal van onbekenden wil Schutten laten zien dat heel veel mensen hun eigen ervaringen hebben, bijzondere en belangrijke verhalen waarvoor in de officiële geschiedenisboeken niet altijd plaats is. Schutten wil dat we aan onze opa's, oma's, buren en grootouders van vrienden blijven vragen wat ze hebben meegemaakt. Hij meent namelijk dat de meesten uiteindelijk graag over hun ervaringen willen vertellen, ook al zijn deze nog zo erg.

infowww.sg.uu.nl
locatieAula van het Academiegebouw, Domplein 29
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl