Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 24 april 2009    Evangelie van 2009-04-24
 titelMuziektheater Simcha uit Minsk
beschrijvingIn de reeks ‘Kathedraalconcerten’ zingt, speelt en danst op vrijdag 24 april het Muziektheater Simcha uit Minsk (Wit-Rusland) in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond. Onder de titel ‘Benefietconcert voor de slachtoffers van de ramp in Tsjernobyl’ zingen de jeugdige zangeressen van dit topkoor op indrukwekkende en beroerende wijze spirituele werken. Het concert begint om 20.00 uur.

Een aantal malen per jaar wordt in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond een groots kerkconcert aangeboden door de Stichting Scala, die daarmee een bijdrage wil leveren aan de functie van de kathedraal als centrum voor kerkmuziek in Limburg. Nu is het dus de beurt aan dit Wit-Russische muziektheater. De artistieke leiding is daarbij in handen van dirigente Elizaveta Khaskina. Het muziektheater bestaat uit 18 leden (koor en eigen instrumentele begeleidingsgroep) in de leeftijd van 14 - 21 jaar.

In het eerste deel van het concert zal Simcha onder professionele instrumentale begeleiding spirituele liederen zingen waarbij de sacrale sfeer van de kathedraal een bijzondere betekenis wordt gegeven. Zo worden onder meer verschillende Ave Maria’s, psalmen, alsmede het ‘Exodus’ en ‘Libera me’ van Fauré ten gehore. Ook worden klassieke liederen uit eigen land vertolkt en verzorgt het koor enkele dansen.

Simcha verwierf eind 2008 in Wit-Rusland de eretitel ‘Muziektheater van Verdienste’ en behoort daarmede tot de top tien van eigen land. Tot dit vooraanstaand koor worden via een uiterst strenge selectie alleen de vocale toptalenten uit de regio Minsk toegelaten. Op diverse grote podia (Londen, St. Petersburg, Moskou, Warschau,) heeft Simcha uitvoeringen verzorgd. Nu is het dus de beurt aan de Roermondse kathedraal. Door zijn ongekende artistieke kwaliteiten en exposure als topensemble heeft het de nodige faam verworven.

De opbrengst van het concert gaat naar ernstig zieken en gehandicapten in de regio Minsk. Simcha betekent ‘vreugde’ en dit koor wil, ondanks de ellendige toestand in eigen land, vooral veel vreugde met hun inspirerende voorstellingen brengen onder de mensen.

Entree: € 12,50. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via het Roermondse TheaterHotel De Oranjerie, telefoon: (0475) 391491. Meer informatie over het concert is te verkrijgen bij de voorzitter van de organiserende Stichting Scala via telefoonnummer (0475) 407180. Meer info over de kathedraal is te vinden op: www.kathedraal-roermond.nl

info(0475) 407180
www.kathedraal-roermond.nl
locatieSt. Christoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl