Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 30 mei 2009    Evangelie van 2009-05-30
 titelAnselm Grün in Egmond
beschrijvingOp zaterdag 30 mei a.s. zal pater Anselm Grün om 14 uur in de kerk van de St.-Adelbertabdij te Egmond-Binnen een voordracht houden met als thema: Der achtfache Pfad Jesu zum gelingenden Leben, eine Auslegung der Bergpredigt auf eine etwas andere Weise.

Aanleiding voor deze bijzondere bijeenkomst is het feit dat broeder Gerard Mathijsen o.s.b. op de bovengenoemde datum 25 jaar de abdij leidt als abt.

Pater Anselm Grün is monnik van de abdij van Münsterschwarzach, waar hij kellenaar (econoom) en werkzaam in de zielzorg is. Hij is schrijver van een groot aantal succesvolle boeken en een veel gevraagd spreker.

Op de zaterdagmiddag voor Pinksteren houdt hij in de Adelbertabdij van Egmond - in het Duits - een inleiding over de bergrede van Jezus in het Matteüsevangelie. Na de lezing is er mogelijkheid tot het stellen van vragen (er is dan een vertaler aanwezig).

Toegangskaarten à € 10,- zijn aan te vragen via het emailadres directie@abdijkaarsen.nl . Na bevestiging kunt u het bedrag overmaken op reknr. Rabo 315755881 van Abdijkaarsen in Egmond-Binnen met vermelding: Anselm Grün. Uw betalingsbewijs is tevens uw reservering.

Na afloop van de lezing wordt U in de ontmoetingsruimte bij Abdijkaarsen een verfrissing aangeboden en is het uiteraaard mogelijk de winkel te bezoeken waar het uitgebreide werk van Anselm Grün ruim vertegenwoordigd is in de boekenafdeling.

infowww.abdijvanegmond.nl
locatieAbdij van Egmond
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl