Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Televisie en radio
tv
wanneerwoensdag 15 april 2009    Evangelie van 2009-04-15
 titelSpong verdedigt paus
beschrijvingAdvocaat Gerard Spong neemt de verdediging op zich van paus Benedictus XVI in het Avro-programma Advocaat van de duivel.

Is de paus schuldig aan duizenden aidsdoden door zijn anticondoompolitiek? Het is één van de drie aanklachten die tegen paus Benedictus XVI zijn geformuleerd in AVRO-programma Advocaat van de Duivel op woensdag 15 april aanstaande.

In een fictieve rechtbanksetting werpt mr. Spong telkens nieuw licht op een controversieel hoofdpersoon over wie het grote publiek een scherp oordeel heeft, onder invloed van de media. De aangeklaagde namens wie mr. Spong optreedt, is de kerkvorst paus Benedictus XVI.
Twee opponenten, oud-KRO-journalist en presentator Aad van den Heuvel en theoloog en ethicus Jean-Pierre Wils - die onlangs brak met de katholieke kerk n.a.v. de affaire Williamson - trachten zijn pleidooi onderuit te halen.

Het eindoordeel - schuldig of onschuldig aan drie geformuleerde aanklachten - is aan een vijfkoppige burgerjury.

Advocaat van de Duivel wordt gepresenteerd door Lennart Booij.

AVRO Televisie
Advocaat van de Duivel: Paus Benedictus XVI
Woensdag 15 april, 20.50 uur op Nederland 2.

infowww.avro.nl/tv/programmas_a-z/advocaat_van_de_duivel
locatie
plaatsNederland 2
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl