Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 24 april 2009    Evangelie van 2009-04-24
 titelDe identiteit van religieuze instituten
beschrijvingHet Historisch Onderzoeksnetwerk Religieuze Instituten in België (Relins België) organiseert op 24 april 2009 een tweede studiedag in Leuven, deze keer over het thema “Identiteit(en) en religieuze instituten”.

Iedere religieuze orde of congregatie heeft een specifieke identiteit. Daardoor krijgt het instituut een betekenis en een plaats in de kerk en in zijn wereldlijke omgeving. Het begrip ‘identiteit’ kan op vele manieren worden gedefinieerd: als het bewustzijn van de eigenheid van het individuele of collectieve ik, als een geheel van waarden dat toelaat om zich als groep van andere groepen te onderscheiden of als een geheel van eigenschappen waarmee een persoon of instituut zich kan situeren ten opzichte van de norm.

Op de studiedag zullen acht sprekers belichten welke rol ‘identiteit’ heeft gespeeld in de ontwikkeling van onder meer de orde van de benedictijnen (twaalfde tot achttiende eeuw), de jezuïeten en de minderbroeders, en van de vrouwelijke religieuze congregaties opgericht in de negentiende eeuw. Daarbij zal specifiek aandacht worden besteed aan gendergerichte kenmerken. Het volledige programma van de studiedag vindt u op de website van het onderzoeksnetwerk www.relins.be. Daar kunt u zich ook inschrijven.

infowww.relins.be
locatieHuis Bethlehem, Schapenstraat 34
plaatsLeuven (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl