Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerwoensdag 29 april t/m zaterdag 16 mei 2009    Evangelie van 2009-04-29
 titelExpositie “Retourtje Emmaüs”
beschrijving“Toen ze zo met elkaar aan het praten waren,
kwam er iemand aan, Jezus zelf, en hij liep met hen mee”.

Kees Maas, missionaris van Steyl, is bezield geraakt door het verhaal van de Emmaüsgangers (Lucas 24, 13 - 35). In dit verhaal vindt hij zijn roeping als missionaris verwoord. Hij raakte gefascineerd door de kern van dit verhaal: het samen op weg gaan. En is daarom afbeeldingen en gedichten van de Emmaüsgangers gaan verzamelen.
Zelf schrijft hij hierover:

“Het verhaal van de twee Emmaüsgangers is mij erg dierbaar. Twee mensen onderweg, die elkaar hun verhaal vertellen. De droom van hun leven ligt in scherven. Ze geven het op en gaan naar huis terug. Het hoeft allemaal niet meer. Zo herkenbaar in een mensenleven. We horen zelf zo vaak, wat mensen meemaken aan verdriet en beproeving. Of we zijn zelf diep teleurgesteld. Praten en luisteren is dan het geheim van elke menselijke relatie. In de ontmoeting kan er dan soms iets gebeuren, waardoor mensen anders en nieuw naar hun leven gaan kijken. Het is de manier van leven, die de Man van Nazareth laat zien. Hij luistert en stelt de goede vragen. Dan gaan hun de ogen open en ze gaan weer terug naar Jeruzalem, de plek waar het leven geleefd wordt. Een ervaring rijker:’ Brandde ons hart niet in ons, toen Hij ons de Schriften verklaarde’?

In de expositie “Retourtje Emmaüs” is een selectie te zien van deze verzameling afbeeldingen. U kunt een meditatieve tocht maken langs deze afbeeldingen.

De expositie wordt van 29 april tot en met 16 mei gehouden in de galerie van de Abdijwinkel: Vennewaterweg 27; 1935 BH Egmond Binnen.
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10.30 - 16.30 uur. Toegang gratis.

infowww.abdijvanegmond.nl
locatieAbdijwinkel, Vennewaterweg 27, 1935 BH
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl