Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 8 t/m zondag 17 mei 2009    Evangelie van 2009-05-08
 titelGeloofsfeest Den Bosch
beschrijvingHet Bisdom van ’s-Hertogenbosch viert haar 450 jarig bestaan van 8 t/m 17 mei 2009 met een Geloofsfeest dat de band tussen samenleving en kerk wil benadrukken. Op maandag 6 april om 9.30 uur overhandigt bisschop Hurkmans het programma aan burgemeester Rombouts van ’s-Hertogenbosch. De stad is officieel gastheer van het Geloofsfeest. Op 14 mei is er een ontbijt voor dak- en thuislozen uit het bisdom waar bisschop Hurkmans en burgemeester Rombouts de mensen zullen bedienen.



Het Geloofsfeest opent vrijdag 8 mei met een intocht vanaf het Provinciehuis naar de Sint-Jan, waarbij parochies en gilden uit het bisdom afbeeldingen van hun heiligen meedragen. ’s Avonds is er op de Parade een openingsshow met het Geloofsfeestlied dat Han Koreneef, tekstschrijver van Marco Borsato, voor het bisdomfeest gecomponeerd heeft. Tijdens de show zullen onder meer de opbouw van de kathedraal, de beeldenstorm tijdens Reformatie en Bossche schuilkerken aan bod komen. De toren van de Sint-Janskathedraal is anno 2009 eigendom van de gemeente, terwijl de bisschopskerk aan de parochie toebehoort.


Zaterdag 9 mei is voor de jongeren. Popgroep Chipz komt voor alle tieners die dit jaar het H. Vormsel ontvangen en 's avonds is er een cocktailbar met muziek tijdens de feestavond voor jongeren. Op zondag 10 mei is het Moederdag en tijdens het Kinderfeest krijgen moeders een kleur- en stijlworkshop. Na het programma voor religieuzen op 10 mei vindt 's avonds de jaarlijkse Maria-omgang door de binnenstad plaats. Op maandag 11 mei is er een dag voor zieken en mantelzorgers in samenwerking met de Zonnebloem met 's avonds en debat over kunst en geloof met o.a. schrijfster Vonne van der Meer. Dinsdag 12 mei staat de ‘barmhartige stad’ centraal. Burgemeesters uit het bisdom gaan in gesprek over bijvoorbeeld dak- en thuislozen. Woensdag 13 mei is er een interreligieus debat met Antoine Bodar (christendom), Edward van Voolen (jodendom), Abied Alsulaiman (islam) en Ger Groot (humanist). Donderdag 14 mei komt oud-minister van landbouw Veerman in samenwerking met de ZLTO spreken voor boeren en tuinders. ’s Avonds spreekt bestuursvoorzitter Heemskerk van de Rabobank over geloof en economie in het kader van de kredietcrisis. Vrijdag 15 mei gaan Europarlementariër Lambert van Nistelrooij en en pastor Adri Verweij in gesprek over het thema ‘ouder worden met zin’. Zaterdag 16 mei is er een slotviering met een megakoor van inmiddels 2.000 koorzangers uit het bisdom die de speciaal gecomponeerde Mis van overleden musicus en priester Maurice Pirenne zingen.

In de stad ’s-Hertogenbosch zijn op zaterdag 16 mei diverse locaties met activiteiten. Naast het centrale podium op de Parade zijn er podia bij de Arena, het Burgemeester Loeffplein en het kerkpleintje in de Kerkstraat, waarbij optredens van artiesten als Lya de Haas, Annelieke Merx, verschillende bands, een dansgroep en een circus voor sfeer zullen zorgen. Het Geloofsfeest is een breed gedragen initiatief dat mede tot stand komt door ondersteuning van de Gemeente van 's-Hertogenbosch.

Voor uitgebreide programmainformatie en -aanmelding kunt u terecht op www.bisdomdenbosch.nl .

infowww.bisdomdenbosch.nl
organisatieBisdom Den Bosch
locatiediverse
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl