Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdonderdag 16 april 2009    Evangelie van 2009-04-16
(Verjaardag paus Benedictus XVI)
 titel8e Eeuwfeest ‘Regel minderbroeders'
beschrijvingOp 16 april is het achthonderd jaar geleden dat paus Innocentius III zijn goedkeuring gaf aan de ‘Regel van de minderbroeders’ die Franciscus in korte bewoordingen had opgeschreven. Dat betekende het begin van de orde van de minderbroeders. De Nederlandse provincie van de orde wil daar op deze dag bij stilstaan.

Plaats van handeling is de Mozes- en Aäronkerk in Amsterdam. De provinciaal van de Nederlandse franciscanen, dr. Jan van den Eijnden, opent de dag om 10.30 uur. Aansluitend verzorgt prof. dr. Gerard Pieter Freeman, directeur van het Franciscaans Studiecentrum te Utrecht, een inleiding met als titel: ‘Franciscus’ regel: het evangelie spelen’.

Na de lunch volgt een voordracht door Henk van Ulsen. Hij leest de uiteindelijke tekst van de ‘Regel van de minderbroeders’ en enkele fragmenten uit het testament van Franciscus, afgewisseld met orgelspel door Jan Verschuren. De dag wordt om 16.00 uur besloten met een vesperdienst.

info(030) 232 40 80
kantoortijden: 9.00 - 13.00 uur

bezoekadres:
Deken Roesstraat 13
3581 RX Utrecht
locatieMozes- en Aäronkerk
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl