Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 15 mei 2009    Evangelie van 2009-05-15
(Gezinsdag)
 titelReligie in een liberale democratie
beschrijvingDe afgelopen decennia is het aantal religieuze stromingen in Nederland toegenomen. De manier waarop deze, maar ook gevestigde, religieuze groepen zich presenteren is zeer verschillend, variërend van assertief tot geïsoleerd. Daardoor wordt het debat over de plaats van religie in de samenleving heviger gevoerd. De aanwezigheid van zowel islamitische als christelijke migrantengroepen speelt hierin een belangrijke rol.

Tijdens deze studiedag wordt naar een aantal van deze groepen en naar de betekenis die zij hebben voor de Nederlandse samenleving gekeken. De eerste hoofdspreker, prof. Fred van Lieburg, zal de theologische en maatschappelijke spanningen binnen het bevindelijke gereformeerde volksdeel duiden. De ontwikkeling van de Islam in Nederland sinds de jaren zestig is het onderwerp van prof. Thijl Sunier, de tweede hoofdspreker. In de middag wordt in een aantal sessies actueel onderzoek gepresenteerd, zoals de start van een nieuw project over ‘religie in de stad’, radicale christenen en moslims in het publieke domein, de pedagogische rol van migrantenkerken en kerkopbouw in nieuwbouwwijken.

Deze studiedag wordt georganiseerd door het tijdschrift Religie & Samenleving en de Vlaams-Nederlandse Werkgroep Godsdienstsociologie i.s.m. VISOR (VU Amsterdam). Informatie over het programma bij dr. Peter Versteeg, (020) 598 29 65; pga.versteeg@visor.vu.nl . Aanmelden bij dr. Erik Sengers erik-sengers@planet.nl .

Aanvang 9.30 uur, om 12.30 uur is er een lunch op eigen gelegenheid. Einde 16.30 uur.

De VU bevindt zich op 7 minuten loopafstand van station Amsterdam Zuid (uitgang Parnassusweg).

infodr. Peter Versteeg,
(020) 598 29 65
pga.versteeg@visor.vu.nl .

Aanmelden bij dr. Erik Sengers
erik-sengers@planet.nl .
locatieVrije Universiteit
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl