Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 25 april 2009    Evangelie van 2009-04-25
 titelLenneke-Mare bedevaart
beschrijvingDe Lenneke-Marebedevaart van 2009 vindt plaats op de tweede zaterdag na Pasen. Het thema van dit jaar luidt : “Op bedevaart ... met de psalmen!”. Pater Jan Teuwen, assumptionist, zal voorgaan in de Eucharistieviering.

Tussen de vele boeken van de Bijbel of van de H. Schrift neemt “Het Boek der Psalmen” een bijzondere plaats in. Het is immers het gebedenboek van de mens van het Oude Testament. Meer dan de helft van de 150 psalmen wordt toegeschreven aan Koning David, de grote koning onder wiens regering Israël tot ongeziene bloei kwam. De prachtige tempel van Jeruzalem werd het centrum voor de gelovigen, en de erediensten kregen er hun volle luister, dank zij de psalmen.

In de psalmen wordt aangrijpend verwoord hoe de mensen steeds op zoek zijn naar Gods aanwezigheid en hoe de Heer zelf zijn verbond met de mens trouw blijft.

Zoals Maria en Jozef met de 12-jarige Jezus “naar de tempel opgingen”, zo willen wij tijdens deze bedevaart op een symbolische manier een stukje van dezelfde weg afleggen : ons voorbereiden op de ontmoeting met de Heer.

De Eucharistieviering werd dit jaar speciaal voorbereid voor en met de derdegraadsleerlingen van de Nederlandstalige basisscholen van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe.

Iedereen is vanzelfsprekend van harte welkom. De route is ongeveer 2,5 km. en is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

infoJozef De Vocht
Tiendagwandlaan 41
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
02/770 68 21
jozefdevocht@hotmail.com
locatieKapel
plaatsWoluwe (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl