Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 12 april 2009    Evangelie van 2009-04-12
(1e Paasdag)
 titel Paasjubel op het Domplein
beschrijvingPaasjubel op het Domplein bij zonsopgang - Paaszondag 12 april, 6.30 uur.

Zondagochtend heel vroeg. De zon is nog niet op. Het is stil in de stad. Een enkeling is onderweg. Op het Domplein verzamelt zich een groep mensen.

In stilte komen ze bij elkaar. Ze lezen een gedicht, zingen een lied en wachten in stilte. Waarop? Op het licht. De zon de opkomt. De klokken. De kleine klokjes, de grote klokken, de zware klokken van de Domtoren. Een overweldigend gelui komt over de mensen op het plein, over de stad, over het land.

Het is Pasen! De Domklokken kondigen het Paasfeest aan: de Heer is waarlijk opgestaan! De mensen op het plein beamen dat met liederen en gebeden. Ze lezen het paasevangelie en zijn stil. En ze zingen.

Wilt u hierbij zijn? Dat kan. Kom op eerste Paasdag in alle vroegte naar het Domplein in Utrecht. Aansluitend is er een paasontbijt in de Domkerk. Daarvoor moet u zich even opgeven via paasontbijt@domkerk.nl . Voor het ontbijt wordt een vrijwillige bijdrage in de onkosten gevraagd.

info paasontbijt@domkerk.nl
www.domkerk.nl
locatieDomplein
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl