Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 11 april 2009    Evangelie van 2009-04-11
(Paaszaterdag)
 titelConcert Domkerk
beschrijvingOp zaterdag 11 april wordt in de Domkerk te Utrecht een concert gegeven door Hij zal op de vleugel een uitvoering geven van de ‘Sieben letzte Worte unseres Erlösers am Kreuz’ van Joseph Haydn. Rom Molemaker zal door hem geschreven teksten voordragen.

In de winter 1786-1787 schreef Joseph Haydn een muzikale overweging over de laatste woorden die Christus aan het kruis zou hebben gesproken. Het werk bestaat uit een inleiding, zeven sonates en een afsluitend deel ‘Il Terremoto’, een uitbeelding van de aardbeving die zich voordeed onmiddellijk na Christus’ dood. Van dit werk bestaan vijf versies waarvan Jan Jansen op zaterdag 11 april om 15.30 uur die voor piano solo zal uitvoeren. Rom Molemaker schreef enkele korte beschouwingen over Christus’ woorden die hij tussen de delen zal uitspreken.

Domkerk in Utrecht, 15.30 uur. Toegang gratis, collecte na afloop.
Domkerk, Domplein, Utrecht.

info(030) 231 04 03
www.zaterdagmiddagmuziek.nl
locatieDomkerk, Domplein
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl