Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 8 april 2009    Evangelie van 2009-04-08
 titelReligie: splijtzwam of verzoener?
beschrijvingIs religie een splijtzwam of juist een verzoener in onze samenleving? Hierover debatteren Bert Keizer, Antoine Bodar, Harun Yildirim, Manuela Kalsky, Frank en Maarten Meester en anderen op 8 april as in debatcentrum Tumult te Utrecht. De avond vindt plaats in het kader van de Maand van de Filosofie.

Alle grote religies prediken verzoening en vrede. Maar in naam van het geloof zijn de verschrikkelijkste oorlogen gevoerd. Kruistochten, brandstapels en de aanslag op het World Trade Centre in New York: alle zijn geïnspireerd door heilige boeken. Ook een imam die de hand van een vrouwelijke politicus weigert, lijkt geen bruggenbouwer. En wat te denken van de paus, die de excommunicatie van de reactionaire Broederschap Pius X opheft? Is religie een verzoener of een splijtzwam?

Hierover gaan filosofen en representanten van diverse religies in debat onder leiding van Lodewijk Dros, chef religie en filosofie van Trouw. Het debat wordt georganiseerd door Uitgeverij Ten Have, in samenwerking met Trouw en debatcentrum Tumult.

programma

20.00 - 20.50 uur Groepsinterview met auteurs van de boekenserie ‘Jonge denkers over grote religies’ - Frank en Maarten Meester, Vanno Jobse en Jan den Boer - en Geeske Hovingh (voorganger Studentenekklesia Amsterdam)

20.50 - 21.10 uur Pauze met Trio C tot de Derde

21.15 - 22.15 uur Debat met Bert Keizer (filosoof en arts), Antoine Bodar (priester), Manuela Kalsky (directeur Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving) en Harun Yildirim (voorzitter multiculturele studentenunie SUN)

Wanneer: woensdag 8 April 2009, 20.00 - 22.30

Waar: Debatcentrum Tumult, Domplein 5, Utrecht

Entree: € 15,- , Studenten/CJP/U-Pas € 10,-

Reserveren: via www.tumultdebat.nl

Info: www.uitgeverijtenhave.nl en www.maandvandefilosofie.nl

infowww.tumultdebat.nl
locatieDebatcentrum Tumult, Domplein 5
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl