Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdonderdag 9 t/m vrijdag 10 april 2009    Evangelie van 2009-04-09
(Witte Donderdag)
 titelNachtwake met Leo Fijen
beschrijvingKRO-coryfee Leo Fijen werkt dit jaar mee aan de Nachtwake die jongerengroep De JoJo’s jaarlijks verzorgt in de nacht van Witte Donderdag op Goede Vrijdag (9/10 april). Hij zal om 24.00 uur in de Taborkerk, Lijnbaan 77, spreken over zijn ontmoetingen met religieuzen, en dan met name over de stilte.

Leo Fijen is Hoofd Godsdienst van de KRO en presentator van Kruispunt TV. Hij heeft inmiddels vele boeken op zijn naam staan, waaronder ‘De reis van je hoofd naar je hart’ dat uitgangspunt is in zijn bijdrage, en recentelijk een briefwisseling met de bekende monnik en bestseller auteur Anselm Grün.

De bijeenkomst in de Tabor is onderdeel van de Nachtwake die om 22.15 uur begint in kerk De Doortocht aan de Hekbootkade 60. Gedurende de nacht lopen de deelnemers van kerk naar kerk, waarbij in iedere locatie wordt stilgestaan bij de laatste levensdagen van Jezus. Thema is dit jaar: De Ontmoeting. Om 1.30 uur is er een Taizé-viering in de Nicolaaskerk aan de Dorpsstraat 26, gevolgd door een bijeenkomst in De Wijngaard aan de Moeder Teresasingel 100 om 2.45 uur. Deze bijeenkomst wordt voorbereid en uitgevoerd door leerlingen van het Alfrink College.

Nieuw is dat de PKN-gemeente De Oase deelneemt aan de Nachtwake. Om 4.00 uur komen de deelnemers bijeen in De Oase Kerkenbos 8. Tot slot is er om 5.00 uur gezamenlijk ontbijt in De Doortocht.

Naast Leo Fijen werken onder meer mee jongerenkoor Mi Segua, jongerenkoor Esperanza, de pastores van de Nicolaasparochie en ds. Charlotte Kremer van De Oase.

De Nachtwake staat open voor jong en oud en kent een groeiend aantal deelnemers tussen van 12 tot 87 jaar. Belangstellenden kunnen de gehele nacht meelopen, maar ook een deel van het programma. Ieder zorgt zelf voor eten en drinken, waarbij de organisatie vraagt rekening te houden met de traditie op Goede Vrijdag geen vlees te eten.

infowww.nicolaasparochiezoetermeer.nl
locatieTaborkerk, Lijnbaan 77
plaatsZoetermeer (Noord-Holland)
postcode27
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl