Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 4 april 2009    Evangelie van 2009-04-04
(Heilige Isidorus)
 titelHeilige Huisjeswandeling
beschrijvingNa het succes van vorig jaar wordt op zaterdag 4 april opnieuw een Heilige Huisjeswandeling gelopen in Roermond. Tijdens deze wandeling lopen de deelnemers te voet van het ene Heilige Huisje naar het andere en wordt er ook een bezoek aan gebracht. De laatste keer liepen er zowel christenen als moslims mee, mannen en vrouwen.

In de Heilige Huisjeswandeling staat de ontmoeting centraal. Als mensen met verschillende religieuze achtergronden maakt men kennis met elkaar en elkaars geloofsovertuiging. In de ontmoeting kan de dialoog op basis van respect en gelijkwaardigheid ontstaan.

Gestart wordt met een kennismaking en introductie in de Kapel in 't Zand. Langs de Maasnielderbeek wordt de tocht gegaan naar de nieuwe Turkse moskee die al in een vergevorderde fase van de bouw is. Tijdens de wandeling worden de deelnemers gevraagd met elkaar te praten over hun eigen geloofsbeleving of levensbeschouwing. Vragen kunnen bijvoorbeeld aan de orde komen wat Mohammed, Jezus of Maria, maar ook Koran en Bijbel voor ieder betekent.

In de moskee zal een presentatie gegeven worden over de Islam. Vanaf de moskee wordt de weg vervolgd naar de Ursulakapel, waar de Oecumenische Basisgroep Jonge Kerk is gehuisvest. De Jonge Kerk viert dit jaar haar 40-jarig jubileum met de titel: 40 Jaar anders kerk zijn. Er is een tentoonstelling over de Mattheüs Passion van Bach te zien. Daar wordt ook de lunch gebruikt.

‘s Middags wordt een bezoek gebracht aan de Joodse synagoge. De route wordt besloten in de Protestantse Gemeente in de Minderbroederskerk, waar men ook nog de tentoonstelling kan bewonderen over 200 jaar Jodendom in de Euregio.

De Heilige Huisjeswandeling wordt gelopen op zaterdag 4 april. Start 10.00 uur in de Kapel in ’t Zand. Einde: 15.00 uur in de Minderbroederskerk.

Deelname € 5,00 per persoon (incl. consumptie, lunchpakket zelf meenemen).

Aanmelding kan bij Kapel in ’t Zand: (0475) 332 886 of info@centrumdekapel ; Turkse moskee: Mahmut Kabakci (06) 54 69 13 63; Protestantse Gemeente: Miny van Marion 0475-333586; Jonge Kerk: Harrie van Heugten (0475) 451 466.

info(0475) 332 886
info@centrumdekapel
www.centrumdekapel.nl
locatieKapel in 't Zand
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl