Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 6 april 2009    Evangelie van 2009-04-06
 titelHerdenkingswake met Mgr. Van Luyn
beschrijvingIn de Goede Week vindt er in kathedrale kerk H.H. Laurentius en Elisabeth (Mathenesserlaan 307 te Rotterdam) een oecumenische herdenkingswake plaats. Hierin zullen Mgr. A.H. van Luyn s.d.b., bisschop van Rotterdam, voorgaan alsmede ds. A.J. Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, ds M.C. Eberwijn-Verveld (Doopsgezinde gemeente Rotterdam) en pastoor P. van Tilburg (Oud-Katholieke parochies te Schiedam en Rotterdam). De viering vindt plaats op maandag 6 april en begint om 19.30 uur.

Initiatiefnemer van de wake is de Sant'Egidiogemeenschap in samenwerking met bisdom Rotterdam. Zij willen hiermee de herinnering aan de martelaren als geloofsgetuigen levend houden.

De Sant'Egidiogemeenschap is actief in zo'n 70 andere landen, waaronder Nederland en België. Zij organiseert activiteiten met en voor daklozen en vluchtelingen, kinderen, jongeren en ouderen. Zo geeft deze gemeenschap vorm aan haar spiritualiteit van solidariteit met de arme. In de Sant'Egidiogemeenschap neemt de herinnering aan de geloofsgetuigen, de martelaren, een belangrijke plaats in.

Over het oecumenisch karakter van de viering schrijft de Sant'Egidiogemeenschap:

”Nooit gaven zoveel christenen hun leven voor hun geloof als in onze tijd. We willen hun

geloofsgetuigenis niet vergeten. Daarom zullen we hen in het begin van de Goede Week bij naam gedenken. Zoals u weet, bekleedt de herinnering aan de geloofsgetuigen binnen de gemeenschap van Sant'Egidio een bijzondere plaats. In de kerk van ”San Bartolomeo all'isola” te Rome bewaart de gemeenschap de herinnering aan die geloofsgetuigen. Ze doet dat in een oecumenisch perspectief omdat in de school van het lijden van de twintigste en eenentwintigste eeuw de christenen wellicht de diepgaandste ervaring van hun noodzakelijke eenheid opdeden.

In de viering gedenken we gezamenlijk de martelaren van onze tijd. We worden stil bij hun lijden, hun overtuiging en hun moed. We willen ons laten aanspreken door de zeggingskracht.van hun geloofsgetuigenis voor ons dagelijkse gelovige leven en werken.

Tijdens de Goede Week bereiden christenen op de hele wereld zich voor op het Paasfeest door stil te staan bij het lijden en sterven van Christus dat voorafging aan Zijn opstanding.

infowww.bisdomrotterdam.nl
organisatieBisdom Rotterdam
locatieKathedrale kerk H.H. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 307
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl