Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 5 april 2009    Evangelie van 2009-04-05
(Palmzondag)
 titelKapelconcert over de Kruisweg
beschrijvingIn het Kapelconcert dat om 3 uur in de Kapel in ’t Zand begint, worden ‘De veertien stonden’ van de Nederlandse componist Hendrik Andriessen uitgevoerd. Dit werk is geinspireerd op de gelijknamige gedichtencyclus 'De veertien stonden' of 'De bloedige dagvaart ons Heeren' van de Vlaamse priester-dichter Guido Gezelle.

De gedichten volgen de klassieke taferelen van de veertien kruiswegstaties. De componist heeft bij deze gedichten passende liturgische teksten uit de Goede Week gezocht en deze vervolgens op muziek gezet en instrumentale delen toegevoegd om het denkbeeldige lopen van statie naar statie te verklanken. Andriessen schreef het werk in de jaren 1941-1942 in opdracht van een studentenkoor uit Leiden. Het wordt vandaag uit de vergetelheid gehaald in de oorspronkelijke bezetting met strijkersensemble en declamator.

Het werk wordt uitgevoerd door Vocaal Ensemble Syrinx, een regionaal koor van naam mede door de inspirerende leiding van dirigent Hans Heijkers. Het koor trad eerder op in de Kapel samen met Vocaal Ensemble Silhouet in een Mozartconcert. Verder werkt mee het orkest Musica Eyckensis, een gerenommeerd begeleidingsorkest van jonge, enthousiaste beroepsmusici. Kaartjes voor het concert kan men op kantooruren verkrijgen bij de receptie van het Colamgebouw voor 9 euro. Aan de kerk bedragen de kaartjes 10 euro. Voor meer informatie over alle activiteiten: www.centrumdekapel.nl .

info(0475) 33 28 86
www.centrumdekapel.nl
info@centrumdekapel.nl
locatieCentrum de Kapel
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl