Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 5 t/m zondag 12 april 2009    Evangelie van 2009-04-05
(Palmzondag)
 titelGregoriaanse Getijdenvieringen Pasen
beschrijvingOp een aantal plekken in ons land zijn, als voorbereiding op het Paasfeest, in de afgelopen jaren de liturgische Metten en Lauden in ere hersteld. Deze bijzondere getijdenvieringen worden van oudsher alleen gezongen op de laatste drie dagen van de Goede Week.

En ook hiervoor bestaat, naast de Vespers in de Adventstijd, een alsmaar toenemende belangstelling.

In de vroege morgen van Paaszaterdag verzorgt het Gregoriaans Getijdenkoor o.l.v. Ad van Noije in de St. Janskerk in Zutphen voor het vijftiende jaar alweer, deze bijzondere liturgie van het Getijdengebed als meditatie rond de grafrust van Christus.

In de dramatiek van deze vieringen nemen de Klaagzangen of Lamentaties van Jeremia een voorname plaats in, omringd door Psalmen en prachtige Responsoria.

De Metten op Paaszaterdag 11 april beginnen om 7.00 uur, om 9.15 uur gevolgd door de Lauden.

Er zijn duidelijke tekstboekjes beschikbaar, zodat het geheel goed gevolgd kan worden.

Bezoekers kunnen tussen de Metten en Lauden tegen een kleine vergoeding in het nabij gelegen Parochiecentrum deelnemen aan een feestelijk Paasontbijt met het koor.

Opgave hiervoor uiterlijk woensdag 8 april via (0575) 517773.


De Gregoriaanse Getijdenvieringen in de Goede Week openen op Palmzondag 5 april met de Vespers om 17.00 uur en worden afgesloten met de plechtige Vespers op het Hoogfeest van Pasen, aanvang eveneens 17.00 uur

info(0575) 517 773
locatieSt. Janskerk
plaatsZutphen (Gelderland)
postcode72
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl