Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 29 maart 2009    Evangelie van 2009-03-29
 titelPelgrimsmis Santiago
beschrijvingKomende zondag (29 maart) wordt in de kathedraal van Roermond de jaarlijkse pelgrimsmis gehouden voor mensen uit het hele land die van plan zijn dit jaar naar Santiago de Compostela te pelgrimeren. De pelgrims ontvangen aan het einde van de viering de speciale pelgrimszegen. De zang tijdens de viering wordt verzorgd door het Koninklijk Roermonds Mannenkoor.

De landelijke pelgrimsmis wordt sinds enkele jaren in Roermond gehouden en is een initiatief van de plaatselijke Broederschap van Sint Jacob. Roermond is halteplaats op een oude route vanuit Noord-Europa naar Santiago. In de Limburgse bisschopskerk wordt de grootste reliek van de heilige Jacobus buiten diens grafplaats Santiago bewaard, een deel van zijn arm.

De Broederschap van de H. Jacobus promoot de verering van deze reliek in Roermond, alsmede de belangstelling voor Roermond als halteplaats op de camino, de pelgrimsroute naar Santiago. Tevens beheert deze broederschap een refugio (= slaapplaats voor pelgrims) in de kelder van de kathedraal.

Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor zingt tijdens de viering de ‘Messe zu ehren der H. Leodegar’ van Hilber en werken van Bach en Händel. Aan het einde van de viering wordt een speciaal Jacobuslied gezongen, gecomponeerd door de Limburgse componist Gerard Sars.

De pelgrimsmis begint om 11.30 uur. Wie als pelgrim de viering wil bijwonen, wordt verzocht zich vooraf aan te melden. Aangemelde pelgrims hebben een gereserveerde plaats in de kathedraal. Kijk voor meer informatie op: www.broederschapheiligejacobus.nl . De plechtigheid is voor iedereen toegankelijk.

infowww.broederschapheiligejacobus.nl
locatieChristoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl