Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Interdiocesane Dienst voor GezinsPastoraal
(IDGP)

Interdiocesane Dienst voor GezinsPastoraal

Website E-mail

De IDGP bevindt zich in de gebouwen van het Maria-Theresiacollege

Sint-Michielsstraat 6
3000 Leuven

016/32 84 29
016/32 84 30

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 18 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-18
 titelInterdiocesane familiedag
beschrijving

Vlaamse bisdommen houden ontmoetingsdag om gezinnen te inspireren en te waarderen

De Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal (IDGP) en de diensten Gezinspastoraal van de Vlaamse bisdommen organiseren op zondag 18 oktober een familiedag in de Oude Abdij in Kortenberg. Ze krijgen daarvoor de medewerking van gezinsbewegingen en diverse organisaties die een aanbod hebben inzake relatieverdieping, geloof en leven.

Met deze dag willen de organisatoren gezinnen en families in de Vlaamse Kerk erkennen en waarderen voor al het goede dat zij doen. Tegelijk wil deze dag de doelgroep inspireren en hen verrijken met nieuwe inzichten en ervaringen. Eveneens wil men de deelnemers laten kennismaken met het bestaande aanbod voor en door gezinnen en koppels in de Vlaamse Kerk. Bovendien biedt het evenement de kans om andere zoekende en gelovige gezinnen te ontmoeten.

De familiedag '1+1=3. Familie waar ik meer in zie' begint om 9.30 uur. Zowel in de voor-, als in de namiddag zijn er diverse werkwinkels over duurzame relaties, geloofscommunicatie, sacrale en Afrikaanse dans, bibliodrama, christelijke meditatie en gebed. Ook voor kinderen en tieners is er een aangepast aanbod van werkwinkels. Die zorgen voor spel en ontspanning, maar ook voor catechese en spelenderwijs stilstaan bij relaties. Bovendien zijn er activiteiten waaraan ouders en kinderen samen kunnen deelnemen. Er is voorzien in opvang voor baby’s en peuters, en in animatie voor kleuters en jonge kinderen.

Op de beurs in de marge van deze familiedag stellen verenigingen en organisaties uit het brede veld van de relatie- en gezinspastoraal hun gezinswerking en aanbod voor. Ook het liturgisch centrum De Peerle uit Mechelen zal aanwezig zijn met een aanzienlijke selectie uit zijn aanbod. De eerste interdiocesane familiedag wordt om 16 uur besloten met een eucharistieviering.

Deelnameprijs: 1 euro per kind, 2 euro per volwassene, met een maximum van 6 euro per gezin.

info

IDGP@kerknet.be
www.gezinspastoraal.be
www.huwelijksvoorbereiding.be

organisatieInterdiocesane Dienst voor GezinsPastoraal
locatieOude Abdij van Kortenberg, Abdijdreef 22
plaatsKortenberg (België)
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl