Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneervrijdag 10 april 2009    Evangelie van 2009-04-10
(Goede Vrijdag)
 titelDonkere Metten van Paaszaterdag
beschrijvingDe Schola Cantorum Twente onder leiding van Alie Smelt zal met medewerking van pastoor B. Reerink op Vrijdagavond 10 april 2009 om 21.00 uur de “Donkere Metten” of de Lezingendienst van Paaszaterdag zingen in de prachtige St. Plechelmusbasiliek te Oldenzaal. Deze lezingendienst zal geheel in het Latijn (gregoriaans) klinken.

De uitvoering van deze metten of lezingendienst is de liturgische aanzet tot het grootste feest van het kerkelijk jaar, namelijk Pasen. De getijden van de drie laatste dagen van de Goede Week bereiden voor op de Verrijzenis van de Heer.

Het ten gehore brengen van deze eeuwenoude muziek zal met name het karakter van een liturgische viering hebben. Vanzelfsprekend probeert de Schola Cantorum Twente aan de muzikale en tekstuele afwerking de uiterste zorg te besteden. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om mee te vieren. Er zullen tekstboekjes beschikbaar zijn met de Latijnse teksten en Nederlandse vertaling.

infoBen Bruggink (voorzitter)
(074) 277 56 57
a.b.w.bruggink@zonnet.nl
www.scholatwente.nl
locatieSt. Plechelmus Basiliek, Plechelmusplein
plaatsOldenzaal (Overijssel)
postcode75
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl