Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 4 april 2009    Evangelie van 2009-04-04
(Heilige Isidorus)
 titelOrgelconcert Olivier-Latry
beschrijvingDe Stichting Orgelconcerten Hengelo (Ov.) organiseert op zaterdag 4 april 2009 een concert door Olivier Latry, de wereldberoemde organist-titulair van de Parijse Notre-Dame.

Zijn activiteiten als concertorganist voerden Latry door de gehele wereld. Op 6 januari jongstleden was hij b.v. nog te beluisteren in de Sankt-Michaelskirche te München, waar zijn artistieke kwaliteiten, zijn geniale spel en zijn meesterlijke stijlbeheersing van een breed en divers repertoire van orgelcomposities door de toonaangevende Süddeutsche Zeitung hoog werden geroemd. Op het programma - staan naast werken van Saint-Saëns, Franck. Vierne en Widor - ook contemporaine composities van Messiaen, Guillou en Escaich. Latry besluit het concert met een improvisatie.

Dit concert vindt plaats in het kader van een nieuwe concertserie op het onlangs gerestaureerde en uitgebreide Vermeulen-Adema-orgel in de Sint-Lambertusbasiliek dat thans over bijna 60 registers beschikt verdeeld over 4 manualen. Informatie over toekomstige concerten is verkrijgbaar in de basiliek.

Het concert begint om 15 uur en de toegangsprijs bedraagt € 10.

infoBernard Ottink
Schapendijk 20
7574 PG Oldenzaal
ottink40@kpnplanet.nl
locatieSint-Lambertusbasiliek
plaatsHengelo (Overijssel)
postcode75
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl