Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneermaandag 10 t/m donderdag 13 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-10
 titelOntmoetingsdagen met Maria
beschrijvingVan 10 tot en met 13 augustus 2009 worden in Banneux de 'Ontmoetingsdagen met Maria' gehouden. Zij liggen in het verlengde van twee pastorale initiatieven; enerzijds de Internationale Ontmoetingsdagen georganiseerd door de montfortaanse familie sinds 2001 in Frankrijk en anderzijds het evangelisatiecongres ”Brussel-Allerheiligen 2006”.

En telkens weer, als gemeenschappen, bewegingen en groepen samenkomen rond ”Verkondiging” zijn deze bijeenkomsten een teken van hoop voor de Kerk en een getuigenis voor onze wereld.

Vier priesters en vier leken liggen aan de basis van deze Ontmoetingsdagen, waaraan Kardinaal Danneels onmiddellijk zijn medewerking toezegde. Hij zal niet alleen voorgaan in de slotviering op donderdagnamiddag, 13 augustus, maar hij zal die dag ook het onderricht geven. Mgr. Aloys Jousten, bisschop van Luik, zal voorgaan in de openingsviering op maandag 10 augustus om 17 uur.

Vanuit het thema ”Maria, een geschenk voor onze tijd!” willen we de plaats van Maria ontdekken in Gods handelen en in de Kerk. Inderdaad een ware Maria devotie leidt vanzelf naar Christus en naar een actieve deelname aan de zending van de Kerk.

Banneux is een waar genadeoord. Maria maakte zich kenbaar als ”de Maagd der Armen” en haar boodschap is gericht op de Bron: Christus. Deze Ontmoetingsdagen kaderen volledig in de specifieke aspecten van dit heiligdom; we kunnen er tot rust komen, anderen ontmoeten: priesters, leken, religieuzen ... Inderdaad deze Ontmoetingsdagen richten zich tot ieder die op één of andere wijze wil deelnemen aan de zending van de Kerk.

Naast Kardinaal Danneels zijn er nog andere sprekers: p. François-Marie Léthel, Karmeliet; pr. Léo Palm, Rector van het heiligdom te Banneux; p. Jean-Marie Cabes van de Fraternités Monastiques de Jérusalem; p. Gonzague, Vicaris van de Sint-Jan gemeenschap te Banneux; pr. Jean Simonart, stichter van de Mariale Beweging; p. Olivier Maire en p. Frans Fabry, Montfortanen.

Voor kinderen en jongeren is een specifiek programma voorzien.

Vanuit de bezorgdheid dat zoveel mogelijk personen kunnen deelnemen aan deze Ontmoetingsdagen werd de vooropgestelde prijs zo laag mogelijk gehouden. De basisprijs is 135 Euros p.p. (inschrijving, verblijf, maaltijden) met kortingen voor gezinnen en jongeren.

infoSecretariaat van de ”Ontmoetingsdagen met Maria” - Banneux 2009
Kardinaal Sterckxlaan, 29
1860 Oppem-Meise
02/270 08 99
02/269 77 51
associationfiat@skynet.be
locatie
plaatsBanneux (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl