Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 5 april 2009    Evangelie van 2009-04-05
(Palmzondag)
 titelPelgrimswandeling Edith Stein
beschrijvingOp Palmzondag 5 april 2009 organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) een 24 km lange ‘pelgrimswandeling’ vanaf Kapel in ’t Zand te Roermond naar het Trefcentrum Edith Stein te Echt.

De tocht wordt geopend na de Palmzondagviering van 9.00 uur met de pelgrimszegen en (om 10.00 uur) een inleidende bezinning in het Kruiswegpark naast Kapel In ’t Zand.

De wandeling gaat via Montfort eerst naar de basiliek van Sint Odiliënberg voor een korte bezinning en een pauze. Vervolgens voert de tocht via St.Joost naar de kapel van O.L.Vrouw van Schilberg voor opnieuw een kort bezinningsmoment.

Het thema van de tocht is ‘leven langs de lijdensweg’. Tijdens de bezinningsmomenten wordt stilgestaan bij vragen als: kan er weer leven zijn voor mensen voor wie het leven een lijdensweg geworden is? En hoe leven wij zelf, als wij geconfronteerd worden met de lijdensweg van anderen?

Einddoel van de tocht is Echt, waar op 2 augustus 1942 de Joodse karmelietes Edith Stein, samen met haar zus Rosa, vanuit haar klooster werd gedeporteerd naar de gaskamers van Auschwitz.

De pelgrims zullen ongeveer 16.15 uur in Echt aankomen. Na een kort bezoek aan het Edith-Stein-altaar in de Landricuskerk, is er een ontvangst in het ertegenover gelegen Trefcentrum Edith Stein door het Edith-Stein-stichtingsbestuur met o.a. een video-presentatie over het leven van de in 1998 heilig verklaarde kloosterlinge.

Voor wie na de wandeling terug wil naar het beginpunt: het Edith-Stein-trefcentrum ligt 10 min. lopen van NS-station Echt. Vandaar vertrekt 40 minuten na elk uur een stoptrein naar Roermond (reistijd 11 min.). Dan is het nog 15 minuten wandelen naar de Kapel in ’t Zand.

Opgave vooraf is niet nodig: op tijd in Roermond aanwezig zijn is voldoende. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Neem wel een lunchpakket mee.

infoStichting Pelgrimswegen & Voetpaden
Wittemer Allee 32
6286 AB Wittem
www.spvlimburg.nl
info@spvlimburg.nl
locatieKapel in 't Zand
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl