Vandaag is woensdag 16 oktober  

categorie categorie Reis
reis
wanneerzaterdag 25 juli t/m zaterdag 1 augustus 2009    Evangelie van 2009-07-25
(Sint Jacob)
 titelYMCA 'brusjesvakantie'
beschrijvingGewoon even kind zijn voor 8-12 jarigen

In het middelpunt van de belangstelling staan. Dat gebeurt niet vaak als je 'brusje' bent: een kind met een gehandicapt broertje of zusje. De aandacht gaat meestal uit naar het zieke familielid. Daarom organiseert YMCA Vakanties een speciaal zomerkamp voor deze kinderen: de brusjesvakantie. YMCA is de afkorting van Young Men’s Christian Association. Het is een wereldwijde organisatie waarbij iedereen welkom is, ongeacht afkomst, achtergrond of levensovertuiging.

Veel brusjes voelen zich al op jonge leeftijd verantwoordelijk voor de zorg voor het zieke of gehandicapte gezinslid. Ze zijn al vroeg `volwassen'. Ze vragen niet snel om aandacht en vakantie is er vaak niet bij. Maar volgens de YMCA heeft iedereen recht op vakantie. Alle jongeren hebben een plek nodig waar ze leeftijdgenoten kunnen ontmoeten, waar ruimte is om te praten, te sporten en feest te vieren. Waar ze anderen leren kennen en gewoon even helemaal kind kunnen zijn.

Spannende spelen

De brusjesvakanties vinden plaats op het YMCA kampeercentrum in Leusden. De deelnemers doen spannende spelen in het bos, gaan naar het zwembad of het Henschotermeer, houden een disco of ander feest en meten hun krachten op de zeephelling en bij de bungyrun. Ook een gezellige barbecue staat op het programma. In het programma ligt weinig nadruk op het brusje-zijn, maar het komt spontaan wel ter sprake, omdat de andere deelnemers ook een ziek familielid hebben. De brusjes krijgen alle ruimte voor deze momenten en de begeleiders zijn er op voorbereid. Sommige begeleiders zijn zelf brusje.

De brusjesvakantie is te boeken via www.ymca.nl/vakanties. Meer informatie kunt u krijgen via (035) 666 87 00 of vakanties@ymca.nl .

Brusjesvakanties
leeftijd: 8 t/m 12 jaar
datum: 25 juli - 1 augustus 2009
plaats: Leusden
prijs:

infowww.ymca.nl/vakanties
(035) 666 87 00
vakanties@ymca.nl .

locatieKampeercentrum
plaatsLeusden (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl