Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 4 april 2009    Evangelie van 2009-04-04
(Heilige Isidorus)
 titelMarathonkerkdienst in Sint Laurenskerk
beschrijvingVoor de vierde maal wordt dit jaar aan de vooravond van de marathon van Rotterdam de oecumenische ‘marathonkerkdienst’ gehouden. De marathon staat dit jaar voor zondag 5 april op de kalender.

Op 4 april vindt, onder verantwoordelijkheid van het Convent der Kerken, de marathonkerkdienst plaats van 19.30 - 20.30 uur in de Grote of St. Laurenskerk, onder leiding van Guus Koelman en pastor Gerrit Toussaint.

De Rotterdamse Gospelgroep Moregospel onder leiding van Joany Muskiet werkt aan deze dienst mee. De dienst biedt iedere loper of supporter van binnen en buiten de stad een moment van bezinning, voorafgaand aan het grootse sportfeest van de volgende dag. Bovendien is het een ideale kans voor de kerk om de Goede Boodschap bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Initiatiefnemer is Guus Koelman, hardloper en predikant. Hij was aanwezig bij het oecumenische ‘Abendgebet’ in Berlijn. De Gedächtniskirche zat aan de vooravond van de marathon stampvol, een zinderende samenkomst met lopers en supporters. Toen Guus Koelman een aantal jaren geleden bij de Organisatie van de Fortis Marathon Rotterdam met het idee aanklopte om zo’n dienst in deze stad op de agenda te zetten, werd onmiddellijk positief gereageerd.

Ook kreeg hij de nodige medewerking om de ‘marathonkerkdienst’ van de grond te krijgen. ‘Racedirector’ Mario Kadiks in eigen persoon hield voor de eerste dienst een ‘peptalk’ en in de volgende jaren spraken respectievelijk oud-burgemeester Opstelten en wethouder Bolsius de aanwezigen in de kerk bemoedigend toe.

De marathon van Rotterdam geldt als het grootste sportevenement van Nederland, dat een slordige miljoen mensen op de been brengt.
De dienst is ook omschreven als een ‘spirituele warming up’.

infoGrote of St. Laurenskerk
Grotekerkplein 27
3011 GC Rotterdam
locatieGrote of St. Laurenskerk, Grotekerkplein 27
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl