Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 5 april 2009    Evangelie van 2009-04-05
(Palmzondag)
 titelPassieconcert Zeeuwse Koorschool
beschrijvingOp Palmzondag 5 april, namiddags om 15.30, zal de Zeeuwse Koorschool en het Herenkoor Sint-Cecilia het jaarlijkse Passieconcert geven. Deze keer zal worden uitgevoerd Via Crucis (Kruisweg, 1879) van Franz Liszt (1811-1886). De aansprekende en bijzondere muziek van Liszt vertelt ons in veertien muzikale staties de lijdensweg van Christus (Via Dolorosa) vanaf het gerechtsgebouw - het paleis van de Romeinse procurator Pontius Pilatus - naar Golgotha.

De koren zullen begeleid worden door Marcel van Westen, vaste gast-organist. Heel bijzonder is dat hij zal spelen op het dit jaar herstelde harmonium van de Koorschool. De directie is in handen van Evert Wagter, directeur van de Zeeuwse Koorschool.

Ook bijzonder is dat tussen de toonschilderijen van Liszt door Mirjam Viergever, docente Frans aan het Ostrea Lyceum, voorgedragen zal worden uit Le Chemin de la Croix (De Weg van het Kruis, 1913), poëtisch proza van Paul Claudel (1868-1955). Deze voordracht zal in de oorspronkelijke taal zijn, uiteraard is in het programma-boekje een vertaling voorzien.

Passieconcert - Zondag 5 april 2009, 15.30 u
R.-K. Heilige Maria Magdalenakerk (Singelstraat) Goes
Jongenskoor van de Zeeuwse Koorschool - Herenkoor Sint-Cecilia
Cor Koens, bariton - Mirjam Viergever, voordracht
Marcel van Westen, harmonium - Evert Wagter, directie
Toegang vrij - programmaboekje 1 euro - collecte aan de uitgang

infoStichting Zeeuwse Koorschool
Singelstraat 7
4461 HZ Goes
(0113) 216 169
www.zeeuwsekoorschool.nl
info@zeeuwsekoorschool.nl
locatieR.-K. Heilige Maria Magdalenakerk, Singelstraat
plaatsGoes (Zeeland)
postcode44
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl