Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneermaandag 9 maart 2009    Evangelie van 2009-03-09
 titelConcert Oude Bavo Cantorij
beschrijvingDe Oude Bavo Cantorij geeft onder leiding van Anton Pauw op zondagmiddag 8 maart een inspirerend benefietconcert in de Haarlemse Sint Josephkerk (Jansstraat 43). Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis.

Op het programma staan werken van Anton Bruckner, Gabriel Fauré, Franz Liszt, Pablo Esacade, Federico Mompou, Ottorino Respighi en Heito Villa-Lobos. U kunt onder andere genieten van verschillende uitvoeringen van het Avé Maria en het Magnificat. De Cantorij wordt begeleid door orgel, maar zal ook a cappella zingen. U mag zelfs fraaie solopartijen verwachten. Het concert is boeiend van de eerste tot de laatste klank.

De ‘vaste stek’ van de Oude Bavo Cantorij is de Grote of St. Bavokerk op de Grote Markt van Haarlem. Het koor komt speciaal over naar de St. Josephkerk om de restauratie van het befaamde ‘Josephorgel’ te ondersteunen. Koor en dirigent doen dit belangeloos. De opbrengst van de collecte bij de uitgang is geheel bestemd voor de orgelrestauratie.

infoStichting Restauratie Josephorgel Haarlem
(06) 34 73 23 13
info@josephorgelhaarlem.nl
www.josephorgelhaarlem.nl
locatieSt. Josephkerk, Jansstraat 43
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl