Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdonderdag 25 maart 2004    Evangelie van 2004-03-25
 titelObrechtkerk viert eeuwfeest
beschrijvingDe Obrechtkerk in Amsterdam-Zuid viert in 2004 haar honderdjarig jubileum. De kerk, die officieel Onze Lieve Vrouw van de Allerheiligste Rozenkrans heet, besteedt het hele jaar door extra aandacht aan de Mariafeesten van haar beschermvrouw en naamgeefster.

Op donderdag 25 maart, feest van Maria Boodschap, wordt in de Obrechtkerk het schilderij de Annunciatie onthuld van kunstenaar René van Tol. De onthulling wordt verricht door Guus van den Hout, directeur van Museum Catharijneconvent in Utrecht.

Voor de muzikale omlijsting zorgt het Obrechtkoor olv Kees de Wijs. Op het programma staat muziek van Monteverdi en Kees de Wijs. De dirigent schreef speciaal voor deze gelegenheid een compositie, die voor het eerst wordt uitgevoerd. Het programma begint om 20 uur.

Het doek van 440 x 225 cm komt te hangen op een van de grijze vlakken boven de Mariakapel.

muziekprogramma

Laetaniae della Beata Vergine - Cl. Monteverdi (1567- 1645) soli, koor en continuo

Alleluia/Ave Maria van Maria Boodschap (eerste uitvoering) - K. de Wijs - sopraan solo, klein koor en orgel

Laudate Dominum terzo à 8 voci - Cl.Monteverdi - soli, koor en continuo

infoObrechtkerk, Jacob Obrechtstraat 30, Amsterdam, (020) 6623779
www.obrechtkerk.nl
locatieObrechtkerk, Jacob Obrechtstraat 30
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl