Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerwoensdag 18 maart 2009    Evangelie van 2009-03-18
 titelEerste Bernardusdag
beschrijvingHet Bezinningscentrum Abdij Herkenrode organiseert in het voorjaar 2009 twee Bernardusdagen op 18 maart en 29 april.

18 maart 2009
‘Bernardus van Clairvaux, spirituele gangmaker van de cisterciënzerorde’

Op deze eerste Bernardusdag maken wij kennis met het fenomeen ‘Bernardus van Clairvaux’ (1090-1153). Wie was deze man onder wiens spiritueel gezag het monastieke en religieuze leven in West-Europa tot grote bloei kwam? Wat was zijn invloed op de cisterciënzerhervorming in de 12e eeuw? Welke relevantie heeft hij voor onze tijd?

Inleider br. Guerric Aerden ocso is monnik in de Cisterciënzerabdij Maria Toevlucht te Zundert (Nl). Hij studeerde filosofie en theologie en is adjunct-hoofdredacteur van het monastieke tijdschrift ‘De Kovel’.
Naast diverse artikelen in tijdschriften voor spiritualiteit, verzorgde hij o.m. de Nederlandse vertaling van het traktaat over ‘De Bekering’ van Bernardus van Clairvaux. Dit boek zal tijdens de Bernardusdagen worden gepresenteerd in Herkenrode.

Datum: woensdag 18 maart van 10 tot 16.30 uur (onthaal vanaf 9.30 uur)
Kostprijs: 30 euro inclusief warm middagmaal en 2 keer koffiepauze
Inschrijven: 011/22 12 33 of

info herkenrode.abdij.bezinningscentrum@skynet.be
www.bezinningscentrumherkenrode.be
locatieAbdij Herkenrode
plaatsHerkenrode (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl