Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Reis
reis
Willibrordtochten

Willibrordtochten

Website E-mail

Postbus 273
5201 AG ’s-Hertogenbosch

T (073) 681 81 17
F (073) 681 81 10

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 2 t/m maandag 11 mei 2009    Evangelie van 2009-05-02
 titel10-daagse rondreis Griekenland
beschrijvingWillibrord Tochten organiseert 10-daagse rondreis door Griekenland ter afsluiting van het Paulus-jaar.

Op 29 juni aanstaande is het door Paus Benedictus XVI uitgeroepen Paulus-jaar ten einde. In 2008 was het 2000 jaar geleden dat de heilige Paulus, een van de belangrijkste grondleggers van het christendom, werd geboren.

Aan het einde van dit Paulus-jaar biedt Willibrord Tochten geïnteresseerden de mogelijkheid om in zijn voetsporen te treden, door deel te nemen aan een rondreis door Griekenland, dankzij Paulus de bakermat van het Christendom.

Tijdens deze reis over het vasteland van Griekenland wordt de weg van Paulus van noord naar zuid gevolgd, om uiteindelijk in Athene te eindigen. De reis begint in Kavala en Thessaloniki, met een bezoek aan de ruïnes van Filippi, aan wiens inwoners Paulus zijn brief schreef. De reis volgt vervolgens het spoor van Paulus richting Veria, zoals beschreven in de Handelingen der Apostelen.

Via de kloosters van Meteora wordt naar Delphi gereisd: dit tempelcomplex was ooit het kloppend hart van de religieuze wereld. Door de Peloponessos in het zuiden van Griekenland wordt Mycene bezocht, de stad die al beschreven werd door Homerus. Op weg naar Athene wordt oud-Korinthe aangedaan, bekend van de beroemde brieven van Paulus aan de Korinthiërs. Paulus’ veelgelezen tekst ‘over de Liefde’ komt hier sterk tot leven. De reis eindigt in Athene, met de Acropolis, hèt symbool van Griekenland en de Aereopaag, waar Paulus zijn rede tot de onbekende God hield.

De reis staat onder leiding van Piet Hein Dieben (Paulus-deskundige en Griekenland-specialist) en Johanneke Bosman.

De reissom bedraagt € 1599,-

Dit bedrag is inclusief een retourvlucht Griekenland, alle toeslagen, alle overnachtingen in goede accommodaties op basis van een tweepersoonskamers, alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner), al het vervoer ter plaatse per luxe touringcar, alle excursies (inclusief entreegelden) deskundige Nederlandstalige pastorale en cultuurhistorische begeleiding gedurende de gehele reis, alle fooien, een pelgrimsboekje, een kaart van Griekenland en diverse plattegronden.

De toeslag voor een éénpersoonskamer is € 225,-

infowww.willibrordtochten.nl/_nieuws/read.asp?strId=33
organisatieWillibrordtochten
locatie
plaatsGriekenland
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl