Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 24 februari 2009    Evangelie van 2009-02-24
(Dikke dinsdag)
 titelLezing over Henri Nouwen
beschrijvingOp dinsdag 24 februari 2009 staat de Nederlandse priester/psycholoog Henri Nouwen, wereldwijd de meest gelezen schrijver over christelijke spiritualiteit, centraal in een lezing door zijn broer Paul Nouwen. Daarmee bijt Nouwen (bekender als oud-directeur van de ANWB) het spits af van het jubileumjaar, dat de Leeuwarder parochie in 2009 viert. Thema van de lezing: Hoe kan God ons vinden in ons dagelijks leven.

Zoeken naar plaatsen van stilte
Velen vragen zich af in de huidige tijd: bestaat God wel? Hoe kan ik hem zien, hoe kan ik hem voelen, hoe kan ik hem beleven? Anderen verbazen zich over wat er in de wereld gebeurt en vragen zich af: als God bestaat, hoe kan hij dit toelaten? Echter, gaat het wel om de vraag of God bestaat? Voor de gelovige mens is het meer de vraag: hoe kan God ons vinden? En om ons te laten vinden moeten wij een levenswijze hebben die zich kenmerkt door bezinning, rust en stilte en bijvoorbeeld door kerkbezoek, omdat juist op die plaatsen God ons kan vinden. Altijd zijn wij in beweging, altijd willen wij in communicatie zijn. Wellicht dat door het zoeken naar de stilte, wij niet alleen onszelf leren kennen, maar God ons kunnen laten vinden!

Bestseller in spiritualiteit
Henri Nouwen (1932-1996) schreef in zijn leven meer dan 40 boeken (waarvan vele bestsellers) over christelijke spiritualiteit. Nouwen, een Nederlandse priester die in Nijmegen psychologie mocht studeren in plaats van theologie in Rome (!), was jarenlang succesvol hoogleraar psychologie in Yale en Harvard (USA). Maar omdat hij als getroebleerd mens slechts in kleine gemeenschappen heil en rust vond, werd hij pastor bij De Arkgemeenschap in Toronto (Canada), waar mentaal gehandicapte mensen samenleven met hun assistenten. Mr. Paul Nouwen geeft graag bekendheid aan het gedachtegoed van zijn beroemde broer.

Drievoudig jubileum
Deze lezing is de eerste activiteit van een ‘drievoudig jubileum’-jaar, waarvan het 125-jarig bestaan van de Bonifatiuskerk het meest recente is. Onder het motto Terug naar de Bron worden voor de gemeenschap van Leeuwarden in 2009 onder meer vier lezingen, twee exposities, een diaconale dag, een spirituele wandeling, een internationale busreis, een boek en een musical georganiseerd.
Voor meer informatie, zie www.titusbrandsmaparochie.nl .

Wat, waar, wanneer, hoe?
De lezing vindt plaats op dinsdag 24 februari a.s. in de St. Bonifatiuskerk, Bonifatiusplein 20, 8911 JT Leeuwarden. Aanvang: 19.30 uur.
Entree:

infowww.titusbrandsmaparochie.nl
locatieSt. Bonifatiuskerk, Bonifatiusplein 20, 8911 JT
plaatsLeeuwarden (Groningen)
postcode89
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl