Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 18 februari 2009    Evangelie van 2009-02-18
 titelFietsen voor vrede
beschrijvingOorlog, betogingen, verwijten, spanningen... de relaties tussen mensen van verschillende godsdiensten en levensovertuigingen lopen vandaag op zijn zacht gezegd niet altijd van een leien dakje. Dat straalt soms ook af op het samenleven in Antwerpen, waar vele verschillende groepen aanwezig zijn. Al te vaak verheft de ene zijn stem tegen de andere, de jongeren willen hun stem verheffen voor vrede.

Tegenover zoveel verdachtmakingen en negativisme willen jongeren van Antwerpen een positief signaal stellen. Op woensdag 18 februari 2009 organiseren zij een fietstocht met een bezoek aan een synagoge, een moskee, een vrijzinnigencentrum en een kerk.

Daarbij wordt een ‘vriendschapsverklaring’ voorgelezen en afgegeven, die deze dagen door jongeren druk wordt ondertekend. Met dit initiatief willen ze aantonen dat vriendschap, respect en een cultuur van ontmoeting meer dan ooit mogelijk en nodig zijn vandaag.

Het gaat om een initiatief van de Sint-Egidiusgemeenschap in samenwerking met de hogescholen Lessius en Karel de Grote en ondersteund door onderwijsinstellingen van alle netten.

Programma:

15.00 uur: vertrek aan Groenplaats (met de fiets)

15.30 uur: bezoek aan synagoge Romi Goldmuntz, hoek Van den Nestlei - Oostenstraat

16.00 uur: bezoek aan moskee Ennour, Wipstraat 16

16.30 uur: bezoek aan Vrijzinnigencentrum, Lange Leemstraat 57

17.00 uur: bezoek aan Magdalenakapel, Kammenstraat 51 gevolgd door Vredesfeest (receptie en optreden)

Voor de tekst van de verklaring zie: vriendschapsverklaring.santegidio.be

infoPieter Wieërs
0495/79 30 52
locatiediverse
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl