Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 22 februari 2009    Evangelie van 2009-02-22
(Carnaval)
 titelBijzonder duo-orgelconcert
beschrijvingOp zondagmiddag 22 februari om 15.00 uur geven Milena Dukanopvic en Ruud van der Putten samen een orgelconcert in de Haarlemse St. Josephkerk (Jansstraat 43). Wat het concert extra bijzonder maakt, is dat het publiek de organisten via een videoscherm letterlijk op de vingers kan kijken.

Uniek is ook dat zij samen de vierhandige bewerking van Hielscher zullen spelen van de Bacchanale uit “Samson et Dalila” van Camille Saint-Saëns. Deze uitvoering valt zelden of nooit te beluisteren in Nederland. Daarnaast staan onder andere een sonate van Felix Mendelssohn Bartholdy op het programma en Clair de Lune uit Pièces de Fantaisie van Louis Vierne.

Ruud van der Putten is organist van de Pastoor van Ars in Haarlem-Oost en Milena Dukanovic van de Johannes de Doperkerk. Ruud van der Putten (1966) studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Bernard Bartelink. Na het conservatorium studeerde hij onder andere psychologie en astrologie. Milena Dukanovic (1978) komt uit Kroatië. In 2002 studeerde zij af voor orgel aan de Universiteit van Zagreb. In 2005 behaalde zij haar bachelor-diploma aan het Conservatorium van Amsterdam en begon ze haar masteropleiding aan het Conservatorium van Utrecht. Zij heeft concerten gegeven in Nederland, Zweden, Kroatië, Slovenië en Italië.

Het concert duurt ongeveer een uur en is gratis toegankelijk. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden ten bate van de restauratie van het monumentale orgel van de St. Josephkerk. Kijk voor meer informatie, of om een orgelpijp te adopteren, op www.josephorgelhaarlem.nl .

infowww.josephorgelhaarlem.nl
locatieSt. Josephkerk, Jansstraat 43
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl