Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Expositie
expositie
wanneerzaterdag 14 februari 2009 t/m zondag 14 februari 2010    Evangelie van 2009-02-14
(Valentijnsdag)
 titelHalleluja! Bijzondere beschermheiligen
beschrijving

Vanaf zaterdag 14 februari is de tentoonstelling 'Halleluja! Bijzondere beschermheiligen vanaf de 16e eeuw' te bezichtigen in het Dongha museum in Dongen.

Heeft u last van een verstopte neus? Bent u uw sleutels kwijt? Loopt uw computer wel eens vast? Ga dan op bedevaartstocht in het Dongha museum! Eeuwenoude, soms in een modern jasje gestoken, beschermheiligen worden op speciale wijze tentoongesteld in het Dongha museum. Het zijn niet zomaar afbeeldingen van heiligen! Deze unieke sculpturen en schilderijen komen uit collecties van particulieren en gerenommeerde Nederlandse musea.

Wist u dat er meer dan 25.000 heiligen zijn? Sommigen worden nog steeds aangeroepen. Op St. Christoffeldag kunnen autobezitters hun auto laten zegenen. Op St. Hubertusdag worden “Hubkes” gebakken en gezegend. Deze broodjes beschermen tegen hondsdolheid.
In het museum ontdekt u hoe actueel deze heiligen nog zijn.

Broeders van Dongen van Onze Lieve Vrouw van Lourdes
Een apart onderdeel van de tentoonstelling vormt “De Broeders van Dongen”. Deze kloosterorde vertrekt uit Dongen en heeft een grote rol gespeeld in het onderwijs en de ziekenzorg van Dongen.

Openingstijden
woe.-za. zo. van 13.00 - 17.00 uur en vrij. 09.00-12.00 uur
(mei t/m sept: ook di. 09.00 - 12.00 uur)

info

Dongha museum
Kerkstraat 33
5101 BB Dongen
(0162) 38 71 94
info@donghamuseum.nl
www.donghamuseum.nl

locatieDongha museum, Kerkstraat 33, 5101 BB
plaatsDongen (Noord-Brabant)
postcode51
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl