Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 2 mei 2009    Evangelie van 2009-05-02
 titelSymposium ‘Vrouw, wie ben je’
beschrijvingNederlandse kerkelijke organisaties willen meer aandacht voor de waardigheid van de vrouw en voor haar rol binnen kerk en samenleving. Daarom zal een samenwerkingsverband van diverse katholieke groeperingen op 2 mei een symposium organiseren over de rol en de uitdagingen van de vrouw in de maatschappij en kerk. Niet eerder was er binnen de katholieke Kerk in Nederland in deze vorm en omvang aandacht voor de waardigheid en rol van de vrouw.

Voorafgaand aan het symposium zal er om 9 uur een Eucharistieviering zijn met mgr. Van Burgsteden in de parochiekerk van de H. Antonius van Padua, Stationsweg 112 in Ede. Deze ligt op ongeveer 7 minuten lopen van het congrescentrum.

Man en vrouw
In onze westerse maatschappij wordt veel over het onderwerp “man en vrouw” gesproken, zeker in relatie tot zorg en arbeid. Enerzijds bestaat er een tendens om alle verschil tussen man en vrouw te ontkennen. Anderzijds bestaat er een neiging om zowel man als vrouw te veroordelen tot een opgelegd vast rollenpatroon. Het symposium “Vrouw wie ben je?” wil de uitdaging aangaan om vanuit het vrouw-zijn zèlf te vertrekken. Vragen waar aandacht aan gegeven zal worden zijn: Wie is nu in essentie de vrouw? Is onze samenleving gevoelig voor haar diepste verlangens en aspiraties? Vanuit deze benadering wil het symposium bijdragen tot een heldere kijk op de rol van zowel vrouw als man binnen maatschappij en kerk.

Rocio Figueroa Alvear is afgevaardigde van de Pauselijke Raad van Leken - verantwoordelijk voor de vrouwen-tak; zij zal spreken over de rol en missie van de vrouw. Pia de Solenni, een Amerikaanse tv-persoonlijkheid - expert op het gebied van vrouwengezondheid, life-issues, het nieuwe feminisme en cultuur - gaat in op culturele trends en huidige uitdagingen voor de vrouw. Andere sprekers zijn: Zr. Maria de Anima Christi, Marc Timmermans, Claudia Mariéle Wulf en Susanne van der Velden-Schmidt.

Het symposium komt tot stand door samenwerking van verschillende organisaties:

  • Bisdom Haarlem-Amsterdam
  • de Faculteit Katholieke Theologie (Universiteit van Tilburg)
  • Bisdom Roermond
  • Opleidingsinstituut “de Tiltenberg”
  • Bisdom Den Bosch
  • Gemeenschap Emmanuel
  • IHGO
  • KCV


De dag vindt plaats in het congrescentrum “De Reehorst”, Bennekomseweg 24 te Ede (GLD)

Voor meer informatie en toegangskaarten: www.vrouwwiebenje.nl

infowww.vrouwwiebenje.nl
locatieCongrescentrum ”De Reehorst”, Bennekomseweg 24
plaatsEde (Gelderland)
postcode67
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl