Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf zondag 18 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-18
 titelOriëntatiecursus Koordirigent
beschrijvingZaterdag 18 oktober start in bisdom Haarlem de oriëntatiecursus koordirigent. Deze cursus bestaat uit twaalf lessen van 2 1/2 uur op zaterdagochtend.

Oriëntatiecursus?
Dirigeren is een vak waar veel bij komt kijken. Je zult dus even moeten uitvinden of het iets voor je is en of je er werkelijk talent voor hebt. Krijg je de smaak te pakken en blijkt dat je voldoende getalenteerd bent om verder te gaan, dan zul je later kunnen deelnemen aan niveau I van de basiscursus koordirigent Noord-Holland. Dat neemt niet weg dat je ook al na deze oriëntatiecursus ongetwijfeld veel meer weet en kuknt dan nu!

Speciaal voor kerkkoor?
De Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging (NSGV) is de officiële organisatie voor katholieke kerkmuziek. We richten ons in eerste instantie dus op dirigenten van rooms-katholieke kerkkoren, maar het te behandelen repertoire zal zeker niet beperkt hoeven te blijven tot kerkmuziek. Om te leren dirigeren zijn ook inder- en volksliederen uit binnen- en buitenland zeer geschikt. Het een en ander hangt mede af van wat de cursisten zelf inbrengen.

Waar, wanneer en hoe laat?
De cursus wordt gegeven in het pastoraal centrum van het bisdom Haarlem, Kruisweg 69. Dit gebouw bevindt zich op loopafstand van het NS-station.
Voor wie toch met de auto wil komen: in deze buurt moet er tot 21.00 uur betaald worden voor het parkeren. Het is daarom goedkoper om te parkeren in de parkeergarage bij het station.

De lessen vinden plaats op zaterdagmorgen. Een lesochtend duurt van 9.30 tot 12.00 uur, inclusief een kwartier pauze.

Wat zijn de toelatingseisen?
De enige eisen zijn dat je een eenvoudige melodie op de goede toon na kunt zingen en dat je bereid en in staat bent om circa een half uur per dag te investeren in persoonlijke studie en voorbereiding.

Wat leer ik in deze twaalf lessen?
We streven ernaar dat je na afloop van deze cursus het muziekschrift kunt ontcijferen en dat dit ertoe bijdraagt dat je een zekere voorstelling kunt maken van een melodie. Vervolgens zul je leren door middel van je armbewegingen en je mimiek een koor uit te nodigen om gelijktijdig in te zetten, in de maat te zingen, gelijktijdig te eindigen en dit alles met de nodige muzikale expressie. uiteraard zal ook veel aandacht worden besteed aan een goed stemgebruik.

Wie is de docent?
De docent van deze cursus is Jos Beijer. Hij wordt een enkele keer vervangen door Bert Stolwijk.

Wat zijn de kosten?
De kosten bedragen € 160,00. Dit bedrag is inclusief koffie en thee en een gedeelte van het lesmateriaal.

Hoe kan ik me inschrijven?
Neem contact op met Bert Stolwijk, tel: 023 - 511 26 85, fax: 023 - 511 26 29, email: nsgv@bisdomhaarlem.nl en vraag hem om het inschrijfformulier.
Je staat ingeschreven als koordirigent na binnenkomst van het ingevulde inschrijfformulier én na ontvangst van het verschuldigde cursusgeld.

infoBert Stolwijk
(023) 511 26 85
nsgv@bisdomhaarlem.nl
organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatiePastoraal centrum van het bisdom Haarlem, Kruisweg 69
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl