Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 29 mei t/m maandag 1 juni 2009    Evangelie van 2009-05-29
 titel40e Pinkstervoettocht: Lopend Vuur
beschrijvingDe veertigste Franciscaanse Pinkstervoettocht vindt plaats van vrijdagavond 29 mei tot maandagmiddag 1 juni. Plaats van overnachting is het ruime Emmausklooster in Helvoirt, vlak bij de Loonse en Drunense duinen.

Vanuit dit punt maken we dagtochten van circa 16 kilometer, ofwel 8 kilometer voor wie minder willen of kunnen lopen. Er is een avondprogramma met workshops en gezelligheid. Elke dag begint met een wegzending in de kapel. Vanwege het jubileum heeft de tocht dit jaar een feestelijk tintje met o.a. een toneelvoorstelling van Peter Vermaat. Met de mogelijkheid van een heerlijk kampvuur met misschien wel een verrassend muzikaal gastoptreden!

De voettocht is bedoeld voor iedereen van jong tot oud. Voor de jeugd zijn er kinder- en tienergroepen. Tevens is er een groep voor jongvolwassenen (16+). Indien nodig worden ouders ingeschakeld om een dagdeel te helpen bij het begeleiden van de kinderen. Eenvoud, aandacht en vreugde zijn kernwoorden tijdens deze ‘Franciscaanse tocht’, met gezamenlijke verantwoordelijkheid en taakverdeling.

De organisatie staat garant voor een fijne, warme sfeer. Vanuit het thema ‘Lopend vuur!’ gaan we in op de reis die ons leven is. Daarbij brengt het zand van de Loonse en Drunense duinen als vanzelf de veertigjarige woestijntocht in herinnering, die het Joodse volk naar het beloofde land leidde. Een reis met beproevingen en hoogtepunten. Een menigte die gaande bleef, bezield door een vurig verlangen. Zo vieren we met Pinksteren in een aanstekelijke sfeer het feest van het bezielde ‘gaande zijn’.

We zijn gehuisvest in een schitterende locatie met keuze voor meerpersoons kamers (ongeveer 6 personen), ofwel luxe kamer (voor maximaal 4 personen) met eigen sanitair. Meer over onze locatie vindt u op: www.emmausbezinningscentrum.nl

Kosten
Deelname kost € 135,- .
Leden van de Franciscaanse Beweging
betalen € 120,-
Kinderen tussen de 0 en 12 jaar betalen € 27,50.
Jongeren van 13-17 jaar betalen € 77,50.
Wie van een laag inkomen moet rondkomen kan gebruik maken van het reductietarief ad € 77,50.
De toeslag voor de luxe kamer bedraagt € 15,- pp.

infoDienstencentrum Franciscaanse Beweging
Van der Does de Willeboissingel 11
5211 CA Den Bosch
info@franciscaansebeweging.nl
(073) 613 13 40
locatieBezinningscentrum Emmaus Udenhoutseweg 15
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl