Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 7 februari 2009    Evangelie van 2009-02-07
 titelZegening restauratiewerk kathedraal
beschrijvingZaterdag 7 februari a.s. zal plebaan Chris Bergs het restauratiewerk van de kathedrale kerk H.H. Laurentius en Elisabeth aan de Mathenesserlaan te Rotterdam zegenen. Mgr. A.H. van Luyn s.d.b. zal dan eveneens het bouwbord onthullen waarop informatie over de restauratie wordt gegeven.

De zegening vindt plaats aan het begin, de onthulling aan het eind van de Dies-viering die bij gelegenheid van de oprichtingsdag van het bisdom om 11.00 uur begint. Tijdens deze viering wordt niet alleen de oprichtingsdag van het bisdom gevierd, tevens zal in dankbaarheid het derde lustrum worden gevierd van de bisschopswijding die Mgr A.H. van Luyn s.d.b. op 12 februari 1994 mocht ontvangen.

De restauratie van de kathedraal is op 5 januari officieel van start gegaan.

Tijdens de restauratiewerkzaamheden zullen de Eucharistievieringen gewoon doorgaan. Doordeweeks in de dagkapel met ingang aan de Robert Fruinstraat; op zondag in de kerk. De toegang tot het kerkgebouw via de Mathenesserlaan blijft dan voor een deel bereikbaar. Plebaan Bergs vraagt parochianen en andere kerkgangers om begrip bij de beperkingen die soms merkbaar zijn door de restauratie. “Het uiteindelijke doel is om over twee jaar voor een ieder weer een schitterende monumentale kerk aan de Mathenesserlaan te hebben”, aldus pastoor Bergs.

Tijdens de Nacht der Kerken (20 juni 2009) en op Monumentendag (12 september 2009) kunnen geïnteresseerde bezoekers zich op de hoogte stellen van de voortgang van de restauratie. Ook op nog nader en in overleg met de aannemer te bepalen data wordt de mogelijkheid geboden de restauratiewerkzaamheden in ogenschouw te nemen.

info
locatieHH. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 305
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl