Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 11 februari t/m woensdag 1 april 2009    Evangelie van 2009-02-11
 titelLourdes Fototentoonstelling
beschrijvingVorig jaar mocht het bedevaartsoord Lourdes zich in een enorme belangstelling verheugen, ook uit Nederland. Het 150 jarig jubileum bracht velen in beweging. De fotograag Steef Pardoen (1949) is op uitnodiging van het bisdom Haarlem-Amsterdam met een van de bedevaartsgroepen meegetrokken en heeft op een aantrekkelijke en soms ontroerende wijze het gevoel en de ervaring van Lourdes in beelden gevat.

In het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood stelt hij zijn Lourdesproject voor het eerst tentoon. In de Bedevaartkapel zijn rond verschillende thema’s beeldverhalen samengebracht die meevoeren langs de hemelse en aardse facetten van een heilige plaats die door miljoenen mensen in hun hart gesloten is. Beelden van kwetsbare mensen worden afgewisseld met beelden die de innerlijke ontroering en devotie verraden van biddende mensen.

Steef Pardoen is gespecialiseerd in reportage en portret fotografie. In 2005 werd een boek met beelden van het bisdom Haarlem van zijn hand overhandigd aan paus Benedictus.

Woensdag 11 februari, de dag waarop de verschijningen van Maria in Lourdes wereldwijd herdacht worden, opent de bisschop van Haarlem, Mgr. Punt de tentoonstelling. Voorafgaand is een eucharistieviering met aansluitend een kaarsenprocessie door het bedevaartspark. Ontkerkelijking heeft niets afgedaan aan de liefde en devotie die voor Maria wordt gevoeld.

De tentoonstelling is zo ingericht en samengesteld dat het verhaal van Lourdes inzichtelijk gemaakt wordt voor de bezoekers. Wat bezielt mensen toch om naar deze plaats toe te gaan? Wat beleef je daar dan? Wat doet het met je als je al die pelgrims dag in dag uit voorbij ziet trekken. Europa heeft in een onzekere wereld behoefte aan plaatsen van hoop en vertrouwen. Na 150 jaar is Lourdes meer dan ooit zo’n plaats.

De tentoonstelling is iedere dag geopend vanaf 12 februari tot 1 april, tussen 10.00 uur en 16.00 uur in de Bedevaartkapel van het Heiligdom (Kapellaan te Heiloo).

infoSecretariaat Heiligdom
(072) 505 12 88
info@olvternood.nl
locatieKapellaan Grote kapel t.o. nummer 13
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl