Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 30 april t/m donderdag 7 mei 2009    Evangelie van 2009-04-30
(Koninginnedag)
 titelBedevaart Rome bisdom Roermond
beschrijvingVanaf mei dit jaar tot en met Pinksteren volgend jaar viert het bisdom Roermond zijn 450-jarig bestaan. Eén van de hoogtepunten van het uitgebreide feestprogramma wordt een gezamenlijke bedevaart naar Rome. Bisschop Frans Wiertz wil graag met zoveel mogelijk gelovigen uit heel Limburg op pelgrimstocht gaan naar de Eeuwige Stad. De bedevaart staat gepland van 30 april tot en met 7 mei 2010. De inschrijving is deze week gestart.

Op bedevaart gaan, is niet zomaar op reis gaan. Op bedevaart gaan, is pelgrimeren; een tocht ondernemen met een bijzonder religieus doel. Al eeuwenlang gaan mensen op bedevaart naar Rome. Om de graven van de apostelen Petrus en Paulus te bezoeken, om de paus te zien, om de Wereldkerk te ontmoeten of om te genieten van de schoonheid van de stad, waar de geschiedenis op elke hoek van de straat aangeraakt kan worden.

Tijdens de Romereis zullen de bedevaartgangers samen de liturgie vieren en al die bijzondere plekken bezoeken die van Rome een eeuwige stad maken. Inbegrepen zijn een bezoek aan de vier patriarchale basilieken, kennismaking met de stad Rome, deelname aan de algemene audiëntie van de paus op het Sint-Pietersplein, bezoek aan de Kerk der Friezen (de Nederlandse kerk in Rome), stadswandelingen langs het Colosseum, het Forum Romanum, de Trevifontein, de Piazza Navona, de Spaanse Trappen en het Pantheon en vrije tijd voor eigen initiatieven.

De bedevaart betreft naar keuze een achtdaagse busreis of een zesdaagse vliegreis, die dan van 1 tot en met 6 mei plaatsvindt. In Rome wordt overnacht in redelijk centraal gelegen middenklasse hotels en religieuze huizen met hotelfunctie op basis van halfpension. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met toilet.

De bedevaart wordt in opdracht van het bisdom Roermond verzorgd door de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten uit Maastricht. Alle parochies in het bisdom ontvangen deze week een wervingsposter, een pakket folders met inschrijfformulieren voor deze reis. Ook is de folder te downloaden via de website www.bisdomjubileum.nl

infowww.bisdomjubileum.nl
organisatieBisdom Roermond
locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl